www.sp.nl/werk

Homepage SPSlash Werk

Zoeken in /werk

/werk :: onze mensen

Meer info over Paul Ulenbelt

Paul Ulenbelt

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Henri Swinkels
Thijs Coppus
Bart van Kent

/werk :: agenda

  • Maandag 25 augustus Utrecht - 09:30 uur, Sadet Karabulut gaat op werkbezoek bij Stichting De Tussenvoorziening
  • Dinsdag 26 augustus Amsterdam - Tjitske Siderius gaat op werkbezoek bij de dak- en thuislozenopvang in Amsterdam.
  • Woensdag 27 augustus Apeldoorn - 10:00 uur, Tjitske Siderius bezoekt sociale werkplaats Felua Groep in Apeldoorn om onder andere in gesprek te gaan over de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt voor mensen met een beperking.
SP.nl/werk
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Karabulut: ‘Maak wethouderssalaris maximum voor top sociale werkplaats’

25-09-2012 • SP-Kamerlid Sadet Karabulut wil de salarissen van bestuurders van sociale werkplaatsen beperken. Geen enkele bestuurder in deze sector zou meer mogen verdienen dan een wethouder. Karabuluts voorstel volgt op de ophef die ontstaan is bij de sociale werkplaats Pantar in Amsterdam. De tweekoppige directie ontving in 2011 gezamenlijk meer dan vier ton aan salaris.

Sadet KarabulutKarabulut: ‘De werknemers van sociale werkplaatsen staan de eerste vijf jaar op maximaal het wettelijk minimumloon, dan past het niet om de zogenaamde topbestuurders een salaris te geven boven die van de minister-president. De extreem hoge salarissen in de publieke sector moeten worden gestopt.’

Karabulut vraagt de staatssecretaris om in de wet vast te leggen dat directeuren van sociale werkplaatsen niet meer verdienen dan het maximumsalaris voor een wethouder. ‘We hebben het hier over belastinggeld, daarmee moet zorgvuldig worden omgegaan. Het is daarom van de zotte dat een directeur van een gesubsidieerde werkplaats meer verdient dan een wethouder die de hele stad moet besturen’, aldus Karabulut.

Volgens Karabulut zou het management van sociale werkplaatsen moeten worden ondergebracht onder de CAO voor sociale werkplaatsen: ‘Het wordt tijd dat het subsidiegeld voor sociale werkplaatsen weer wordt besteed aan het scheppen van banen voor mensen met een beperking en niet voor het spekken van de bankrekening van de bestuurders.’

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top