www.sp.nl/werk

Homepage SPSlash Werk

Zoeken in /werk

/werk :: onze mensen

Meer info over Paul Ulenbelt

Paul Ulenbelt

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Henri Swinkels
Thijs Coppus
Bart van Kent

/werk :: agenda

  • Maandag 25 augustus Utrecht - 09:30 uur, Sadet Karabulut gaat op werkbezoek bij Stichting De Tussenvoorziening
  • Dinsdag 26 augustus Amsterdam - Tjitske Siderius gaat op werkbezoek bij de dak- en thuislozenopvang in Amsterdam.
  • Woensdag 27 augustus Apeldoorn - 10:00 uur, Tjitske Siderius bezoekt sociale werkplaats Felua Groep in Apeldoorn om onder andere in gesprek te gaan over de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt voor mensen met een beperking.
SP.nl/werk
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Succes in de strijd: wet Werken naar Vermogen van tafel

25-04-2012 • Een meerderheid van de Tweede Kamer is voor het controversieel laten verklaren van de wet Werken naar Vermogen. De stemming voor donderdag is van de baan en de wet voorlopig van tafel. SP-Kamerlid Sadet Karabulut is opgelucht en tevreden: 'Met deze wet zouden mensen met een arbeidsbeperking uitgesloten, gediscrimineerd en de armoede in gedrukt worden. Dat is nu een halt toegeroepen. Nu kunnen we gaan investeren in de sociale werkplaatsen en gaan bouwen aan een arbeidsmarkt die ook voor mensen met een beperking toegankelijk en eerlijk is.’

Sadet KarabulutIn het wetsvoorstel Werken naar Vermogen worden 60.000 banen in de sociale werkplaatsen geschrapt, wordt (een deel van) de uitkering van jonggehandicapten gekort en is werken onder het minimumloon mogelijk. Karabulut strijdt sinds het aantreden van het voormalig kabinet Rutte tegen het wetsvoorstel. Daartoe organiseerde de SP ondermeer de manifestatie 'Armoede werkt niet'.

Karabulut: ‘Dat dit wetsvoorstel in de prullenbak ligt, betekent niet dat we stil kunnen gaan zitten. Voor veel jonggehandicapten is het een enorme klus om een plek op de arbeidsmarkt te veroveren. Wij moeten werkgevers blijven aanspreken op hun verantwoordelijkheid, maar ook zorgen voor voldoende begeleiding en ondersteuning voor deze jonggehandicapten. Verder zijn de problemen in de sociale werkplaatsen nu niet als sneeuw voor de zon verdwenen. Met meer respect, betere begeleiding en een fatsoenlijk salaris zijn we al een stap verder. In deze strijd kan ik alle steun gebruiken.’

Voor gemeenten is deze situatie ook goed nieuws. Dat betekent dat zij niet langer gehouden zijn aan het uitvoeren van de wet Werken naar Vermogen en de afbraak van onze sociale voorzieningen.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top