www.sp.nl/werk

Homepage SPSlash Werk

Zoeken in /werk

/werk :: onze mensen

Meer info over Paul Ulenbelt

Paul Ulenbelt

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Henri Swinkels
Thijs Coppus
Bart van Kent

/werk :: agenda

  • Vrijdag 25 april Rotterdam - 9:30 - 13:30 uur, Sadet Karabulut brengt een bezoek aan Bureau Frontlijn. Locatie: Stadhuisplein 30, Rotterdam.
  • Donderdag 8 mei Den Haag - 15:00 - 17:00 uur, Dennis de Jong gaat in debat over de oorzaken en gevolgen van de financiële crisis georganiseerd door Finance Watch, de Consumentenbond, Oxfam Novib en FNV.
  • Vrijdag 9 mei Amsterdam - 16:45 - 18:00 uur, Sadet Karabulut neemt deel aan het slotdebat van Qgracht500 in hotel The Grand, Oudezijds Voorburgwal 197 Amsterdam.
SP.nl/werk
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Roemer feliciteert schoonmakers: ‘Strijd voor solidariteit gewonnen!’

17-04-2012 • SP-leider Emile Roemer heeft vanmiddag de actievoerende schoonmakers toegesproken en gefeliciteerd met hun succes. Op deze bijeenkomst in Amsterdam omarmden de schoonmakers het binnengehaalde akkoord. Roemer: ‘De schoonmakers hebben bewezen dat knokken voor solidariteit en respect nog zin heeft. Ik hoop dat de schoonmakers een inspiratiebron voor anderen zullen zijn zoals de politieagenten, verpleegkundigen en de medewerkers van de sociale werkplaatsen.’

Emile Roemer spreekt schoonmakers toe
Emile Roemer spreekt schoonmakers toe

De schoonmakers krijgen een loonsverhoging van 4,85%, betere opleidingen en regelmatige werkdrukmetingen. Bovendien komt er meer zekerheid voor uitzendkrachten en wordt een belangrijke stap gezet naar een betere behandeling van zieke schoonmakers. Roemer: ‘Het is natuurlijk ongelofelijk dat in een rijk land als Nederland mensen 110 dagen moeten staken om het respect en arbeidsvoorwaarden te krijgen waar ze recht op hebben. Maar de schoonmakers kunnen trots zijn op dit resultaat. Klasse!’

schoonmakers

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top