www.sp.nl/werk

Homepage SPSlash Werk

Zoeken in /werk

/werk :: onze mensen

Meer info over Paul Ulenbelt

Paul Ulenbelt

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Henri Swinkels
Thijs Coppus
Bart van Kent

/werk :: agenda

  • Maandag 25 augustus Utrecht - 09:30 uur, Sadet Karabulut gaat op werkbezoek bij Stichting De Tussenvoorziening
  • Dinsdag 26 augustus Amsterdam - Tjitske Siderius gaat op werkbezoek bij de dak- en thuislozenopvang in Amsterdam.
  • Woensdag 27 augustus Apeldoorn - 10:00 uur, Tjitske Siderius bezoekt sociale werkplaats Felua Groep in Apeldoorn om onder andere in gesprek te gaan over de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt voor mensen met een beperking.
SP.nl/werk
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Karabulut: 'Schoonmaakacties kun je niet negeren'

05-01-2012 • 2500 schoonmakers hebben donderdag het werk neergelegd om te staken in Amsterdam. In een bijeenkomst, georganiseerd door de FNV, eisten de stakers betere arbeidsomstandigheden en meer respect.

Schoonmaakactie

Vanuit de Amstelborgh in Amsterdam trok de stoet schoonmakers naar het hoofdkantoor van Philips. Bij Philips wordt regelmatig bezuinigd op de schoonmaak en daarom mocht de elektronicagigant de duizenden stakers op de stoep verwachten.

Schoonmaakactie

De schoonmakers brachten naast de gebruikelijke spandoeken en protestborden ook een busje met geluidsinstallatie mee. Tijdens de actie werden manshoge ballonnen opgeblazen. Een woordvoerder van Philips werd uitgedaagd ‘de zeepbel door te prikken’. Aan het verzoek van de schoonmakers dat de bobo’s hun bonus inleveren en verdelen onder de schoonmakers werd geen gehoor gegeven.

Schoonmaakactie

Als uitsmijter werd een schuimkanon geïnstalleerd, met als doelwit de hoofdingang van het Philipsgebouw.
SP-Kamerlid Sadet Karabulut was ook aanwezig bij de staking. ‘Het was een fantastische opkomst. Schoonmakers hebben doodnormale eisen. Steeds meer moeten doen in minder tijd, dat werkt gewoon niet. Werkgevers en opdrachtgevers moeten over de brug komen. Dit kunnen ze onmogelijk negeren.’

Schoonmaakactie

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top