www.sp.nl/werk

Homepage SPSlash Werk

Zoeken in /werk

/werk :: onze mensen

Meer info over Paul Ulenbelt

Paul Ulenbelt

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Henri Swinkels
Bart van Kent
Thijs Coppus

/werk :: agenda

  • Woensdag 17 september Arnhem - 19:30 uur, Sadet Karabulut neemt deel aan een debat over de arbeidsmarkt onder de participatiewet. Georganiseerd door Abvakabogroep WsW in Arnhem.
SP.nl/werk
11 FEBRUARI 2010

Column

Ronald van Raak:

An Inconvenient Truth

Ronald van Raak

Dat was even schrikken voor Reinout Barth, initiatiefnemer van de Privacy Barometer. D66 is helemaal niet de partij van de privacy! Ja, wel in de media, maar niet in de Kamer. Barth is bedenker van privacybarometer.nl. Hij wilde niet afgaan op de berichten in de pers en onderzocht het stemgedrag van politieke partijen. D66 zegt wel op te komen voor de privacy, ‘maar uit hun stemgedrag blijkt dat helemaal niet,’ aldus Barth.’ De partij die wel goed scoort is de SP: ‘Van de SP bestaat zo’n beeld dat ze bij wijze van spreken naar de communistische heilstaat willen en dus wel achter de voordeur willen kijken, maar dat is dus niet zo.’ Fijn dat we dat nu weten.

Ik heb nog een paar andere ‘ongemakkelijke waarheden’. D66 roept een partij te zijn voor het onderwijs, maar Pechtold wil de studiefinanciering afschaffen. D66 zegt de partij te zijn voor de wetenschap, maar Pechtold bevordert de vercommercialisering van het onderzoek. D66 wil een sociale partij zijn, maar Pechtold verhoogt de pensioenleeftijd, ontmantelt de ontslagbescherming en bezuinigt fors op de zorg. De SP doet dat allemaal niet.

In de gemeentepolitiek stellen de democraten zich ronduit op als regenten. Pechtold wil gemeenten van minimaal 50.000 inwoners. D66 wil daarmee de meeste gemeenten opheffen, ook als de bewoners dit niet willen. De SP vindt dat de lokale democratie niet van de bestuurders is, maar van de bevolking. En wil alleen herindelen als de bevolking daarmee instemt. D66 steunde niet het voorstel van de SP om bij herindelingen een referendum te houden. Pechtold wil dit vanuit Den Haag dicteren. Leve de tekentafeldemocratie! Let bij D66 niet alleen op de woorden, maar kijk vooral naar de daden. Dan vindt u An Inconvenient Truth.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top