www.sp.nl/werk

Homepage SPSlash Werk

Zoeken in /werk

/werk :: onze mensen

Meer info over Paul Ulenbelt

Paul Ulenbelt

Meer info over Sadet Karabulut

Sadet Karabulut

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Henri Swinkels
Bart van Kent
Thijs Coppus

/werk :: agenda

  • Woensdag 17 september Arnhem - 19:30 uur, Sadet Karabulut neemt deel aan een debat over de arbeidsmarkt onder de participatiewet. Georganiseerd door Abvakabogroep WsW in Arnhem.
SP.nl/werk
29 SEPTEMBER 2008

Column

Paul Ulenbelt:

SupPack

Paul Ulenbelt

Met een majesteitelijk gevoel ging ik op pad. Lintjes knippen is niet mijn dagelijks werk. Daar hebben we andere mensen voor in ons land. Maar nu is het mijn beurt. Ik ben uitgenodigd om een bedrijf te openen! Bij een bedrijfshal aan Amersfoortseweg 16 in Nijkerkerveen zie ik allemaal blauwe en oranje ballonnen aan het hek. Blauw en oranje zijn de clubkleuren van de VVD. Ik rijd er voorbij. Even verder kom ik erachter dat ik toch bij die ballonnen moet zijn.

Het bedrijf dat ik ga openen is opgezet door voormalige werknemers van Unilever. Bij de onderhandelingen over het sociaal plan bij de sluiting van drie vestigingen van multinational Unilever hebben de bonden en ondernemingsraden bedongen dat er geld moest komen om een bedrijf op te zetten voor mensen die niet makkelijk weer aan werk zouden komen. De SP heeft die strijd volop gesteund. Het bedrijf is eigendom van de mensen die er werken. SupPack is de naam. De uitnodiging om het bedrijf te openen is dus niet zo vreemd.

Waarom dan die VVD-kleuren? Nou wist ik dat ik het bedrijf niet alleen zou openen. Mark Rutte, fractievoorzitter van de VVD, zou mijn compagnon zijn. Rutte is personeelsmanager van Calvé in Delft geweest. Een vestiging van Unilever. Toen ze daar staakten was Rutte bijna eerder bij de poort dan de SP-afdeling. Hij steunde de mensen die ontslagen zouden worden. Maar hij en de VVD steunen niet de strijd tegen Unilever en andere bedrijven die voor extra winst bedrijven in Nederland sluiten en overplaatsen naar het buitenland.

SupPack is uit strijd geboren. De ballonnen zullen leeglopen. SupPack zal hopelijk blijven bestaan.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top