www.sp.nl/wereld

Homepage SPSlash Wereld

Zoeken in /wereld

/wereld :: onze mensen

Meer info over Harry van Bommel

Harry van Bommel

Meer info over Eric Smaling

Eric Smaling

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Sara Murawski
Ben van Gils
Jip van Dort
SP.nl/wereld
Team SP Team SP / Foto Liesbeth Hoogenboom
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

SP haalt ruim 7000 euro op in Nacht van de Vluchteling, sponsoren kan nog!

19-06-2011 • Het SP-team dat afgelopen nacht veertig kilometer wandelde onder aanvoering van Kamerlid Sharon Gesthuizen heeft inmiddels meer dan 7000 euro opgehaald. Dat geld gaat naar de Rugzakdokters in Birma. Gesthuizen: 'Het was een barre tocht met dit weer, maar voor een fantastisch doel. We hebben een schitterend bedrag opgehaald, maar mensen kunnen ons nog een week sponsoren en de gevluchte Birmezen helpen.'

Rugzakdokters aan het werk in Birma

Stichting Vluchteling organiseerde dit jaar wederom de Nacht van de Vluchteling. In deze nacht konden mensen zich laten sponsoren om veertig kilometer te wandelen tussen Rotterdam en Den Haag. Geen eenvoudige opgave, zeker niet onder de barre weersomstandigheden van de afgelopen nacht.

Het was een barre tocht, de veertig kilometer die het parcours van Rotterdam naar Den Haag in de nacht van 18 op 19 juni telde. De opbrengst van de Nacht gaat naar de ondersteuning van artsen die in het oerwoud van Birma medische zorg verlenen aan mensen die zijn gevlucht voor de terreur van het regime aldaar. Bekijk hier een video die Jan Douwe Kroeske maakte, tijdens zijn bezoek aan Birma.

Onweer en stortbuien zorgden voor natte voeten en een uitdagender parcours dan men had verwacht. Toch liepen alle twintig lopers van het SP team – waarin leden, raadsleden, Statenleden en SP’ers van de Kamerfractie gezamenlijk meededen – de hele rit uit.

Gesthuizen: 'Natuurlijk waren we goed getraind, maar je kunt je niet op alles voorbereiden. Hoe zwaarder het wordt, hoe meer je ermee geconfronteerd wordt dat voor de mensen in Birma even rusten of schuilen geen optie is. Hoe tragisch die constatering ook is, het gaf ons wel de energie om door te gaan en deze mooie prestatie neer te zetten. Ik ben erg trots op al onze wandelaars!”

Nu de tocht ten einde is loopt de sponsoring nog enkele dagen door. Het SP-team blijft dus blij met iedereen die een bijdrage kan missen. Tegelijk wordt er door de wandelaars al druk gepraat over een nieuwe tocht en een nieuw goed doel. Want ondanks de blaren en de spierpijn is het team het er over eens dat dit naar meer smaakt.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

/wereld :: column

/wereld :: video's

top