www.sp.nl/wereld

Homepage SPSlash Wereld

Zoeken in /wereld

/wereld :: onze mensen

/wereld :: agenda

  • Vrijdag 25 april Amsterdam - 20:00 uur, Kandidaat voor het Europees Parlement, Niels Jongerius is te gast bij politiek café opSPraak. Locatie: SBOW, Eerste Helmersstraat 106, Amsterdam West.
  • Maandag 28 april Amsterdam - 18:00 - 20:00 uur, Eric Smaling is te gast op een symposium georganiseerd door studenten van het vak The Crisis of Europe van de Universiteit van Amsterdam, Valckenierstraat 65-67, REC J/K, zaal B.25.
  • Zondag 11 mei Enschede - 16:00 - 18:00 uur, Harry van Bommel neemt deel aan een paneldiscussie over Syrië georganiseerd door de Stichting Samenwerkende Democratische Organisaties. Locatie: Hoog en Droog 25, Enschede.
  • Woensdag 14 mei Den Haag - 15:30 - 16:45 uur Harry van Bommel spreekt bij het seminar ‘a just future for all in Iran?’ in De Gevangenenpoort, Buitenhof 33
SP.nl/wereld
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Gesthuizen wandelt mee voor Birma

03-06-2011 • SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen zal van 18 op 19 juni samen met andere SP'ers 40 kilometer van Rotterdam naar Den Haag lopen. Op deze manier probeert ze geld in te zamelen voor medische zorg voor de vluchtelingen van het dictatoriale regime in Birma. Gesthuizen: 'In dit gebied woedt al jaren een bloedig conflict. Behalve het inzamelen van geld, proberen we ook aandacht te vragen voor deze dramatische strijd.'

Sharon GesthuizenDe start is om 24.00 uur in de nacht. Op initiatief van de SP Rotterdam is het team 'Socialistische Partij opgezet, waarvan Gesthuizen de captain is. Behalve sponsoren, is het voor sportieve SP'ers ook nog steeds mogelijk het team te versterken.

De SP steunt al jaren de oppositie in Birma tegen het heersend dictatoriale generaalsregime. Gedurende vele jaren zijn meer dan een miljoen Birmezen de jungle in gevlucht, uit angst voor het regime. Alle vluchtelingen – kinderen in het bijzonder – worden het slachtoffer van een acuut tekort aan medische zorg. Stichting Vluchteling wil met deze nachtwandeling geld ophalen om 'rugzakdokters' naar Birma te kunnen sturen om daar hulp te bieden. Deze dokters gaan met een backpack door het oerwoud om vluchtelingen te helpen.

Het team van de SP bestaat tot nu toe onder meer uit:
Sharon Gesthuizen, Tweede Kamerlid
Harre van der Nat, fractievoorzitter van SP Zuid-Holland
Ineke Palm, voorzitter SP Rotterdam

Hier kunt u het team van de SP sponsoren en bijdragen aan medische zorg in de oerwouden van Birma.

Hier kunnen SP'ers zich inschrijven om zelf mee te lopen en sponsoren te zoeken.
Wanneer u op teamnaam 'socialistische partij' zoekt, wijst de rest zich vanzelf.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

/wereld :: column

/wereld :: video's

top