www.sp.nl/wereld

Homepage SPSlash Wereld

Zoeken in /wereld

/wereld :: onze mensen

Meer info over Harry van Bommel

Harry van Bommel

Meer info over Eric Smaling

Eric Smaling

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Sara Murawski
Ben van Gils
Jip van Dort
SP.nl/wereld
Foto: ANP Foto: EPA/ Andre Pain
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Zaterdag a.s: manifestatie voor solidariteit met Egypte

02-02-2011 • Zaterdag 5 februari 2011 zal Tweede Kamerlid Harry van Bommel spreken op de manifestatie 'Democratie en vrijheid in Egypte, nu!' De bijeenkomst , die zal plaatshebben op de Dam in Amsterdam, begint om 16.00 uur en zal een uur duren. De organisatie is in handen van de Nederlandse tak van de Egyptische ‘6 April beweging’ en de SP.

De '6 April beweging' wil zo snel mogelijk een einde aan de jarenlange noodtoestand in Egypte; onmiddellijke persvrijheid; onmiddellijk onafhankelijke rechters; en nieuwe vrije verkiezingen, met buitenlandse waarnemers én een nieuwe democratische grondwet. Mohamed El Baradei is de kandidaat van de ‘6 April beweging’. De '6 April beweging' wil niet met huidige regering in zee gaan. Het huidige regime moet weg.

De bijeenkomst is een solidariteitsbijeenkomst met de bevolking van Egypte dat de vrijheid wil. De SP steunt de volksopstand in Egypte en roept iedereen op deel te nemen aan de solidariteitsbijeenkomst op zaterdag 5 februari, van 16u tot 17u op de Dam in Amsterdam. Van Bommel: ”Ook de val van Mubarak is niet genoeg. Het is vanzelfsprekend dat de bevolking van Egypte nu wil doorpakken en veilig stellen waarvoor het zoveel offers heeft gebracht. Daarom steunen we de eisen van de '6 April beweging'.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

/wereld :: column

/wereld :: video's

top