www.sp.nl/wereld

Homepage SPSlash Wereld

Zoeken in /wereld

/wereld :: onze mensen

/wereld :: agenda

  • Vrijdag 25 april Amsterdam - 20:00 uur, Kandidaat voor het Europees Parlement, Niels Jongerius is te gast bij politiek café opSPraak. Locatie: SBOW, Eerste Helmersstraat 106, Amsterdam West.
  • Maandag 28 april Amsterdam - 18:00 - 20:00 uur, Eric Smaling is te gast op een symposium georganiseerd door studenten van het vak The Crisis of Europe van de Universiteit van Amsterdam, Valckenierstraat 65-67, REC J/K, zaal B.25.
  • Zondag 11 mei Enschede - 16:00 - 18:00 uur, Harry van Bommel neemt deel aan een paneldiscussie over Syrië georganiseerd door de Stichting Samenwerkende Democratische Organisaties. Locatie: Hoog en Droog 25, Enschede.
  • Woensdag 14 mei Den Haag - 15:30 - 16:45 uur Harry van Bommel spreekt bij het seminar ‘a just future for all in Iran?’ in De Gevangenenpoort, Buitenhof 33
SP.nl/wereld
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Duidelijke voorwaarden aan Nederlandse hulp Burundi

14-04-2009 • Er moeten duidelijke politieke voorwaarden gesteld worden aan de hulp die Nederland geeft aan Burundi. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer die dinsdag een gezamenlijk voorstel van de SP en het CDA daartoe ondersteunde. Woordvoerder Irrgang: “Uit onze contacten met de Burundese oppositie bleek dat ook zij vinden dat hun regering veel te makkelijk geld krijgt van Nederland terwijl de mensenrechten door de Burundese regering worden geschonden. Dat moet anders, en ik ben blij dat de Tweede Kamer dat met ons eens is.”

Ewout IrrgangHet Kamerlid maakt zich al ruime tijd grote zorgen over de zogenoemde begrotingssteun die Nederland geeft aan de Burundese regering. Irrgang vindt het onbegrijpelijk dat aan deze steun geen duidelijke politieke voorwaarden worden gesteld, omdat er nog veel mensenrechtenschendingen plaats vinden in dit Centraal-Afrikaanse land. Irrgang: “De Burundese oppositie begrijpt niet dat Nederland in belangrijke mate de Burundese politie en het leger financiert, terwijl nota bene de politie betrokken is bij de selectieve moordaanslagen op de burgerbevolking. Ze verzochten de SP-fractie dan ook om veeleisender te zijn bij het geven van hulp, met name op het gebied van mensenrechten."

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

/wereld :: column

/wereld :: video's

top