www.sp.nl/wereld

Homepage SPSlash Wereld

Zoeken in /wereld

/wereld :: onze mensen

Meer info over Harry van Bommel

Harry van Bommel

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Sara Murawski
Jip van Dort

/wereld :: agenda

  • Dinsdag 22 april Den Haag - 13.00 uur, Harry van Bommel spreekt bij de herdenking van de Armeense genocide. Locatie: Het Plein.
  • Dinsdag 22 april Den Haag - 14:00 uur, SP-Europarlementariër Dennis de Jong is aanwezig bij de lancering van de StemWijzer Europa en zal als eerste van de nieuwe StemWijzer gebruiken. Pro Demos, Hofweg 1.
  • Dinsdag 22 april Den Haag - 16.00 uur, Harry van Bommel spreekt bij Newroz, het Koerdisch Nieuwjaar, in het stadhuis in Den Haag.
  • Dinsdag 22 april Den Haag - 19:00 uur, Harry van Bommel spreekt bij een manifestatie waarin meer aandacht wordt gevraagd voor het leed van religieuze minderheden in Syrië. Locatie: Het Plein.
SP.nl/wereld
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Irrgang wil opheldering over vermeende omkoping bij huis kroonprins in Mozambique

31-07-2008SP-Kamerlid Ewout Irrgang heeft voor de tweede maal deze maand opheldering gevraagd aan minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) over het vakantiehuis dat kroonprins Willem-Alexander laat bouwen in Mozambique. Aanleiding is een artikel met onthullingen in het weekblad HP/De Tijd over vermeende omkooppraktijken rond een project waar de kroonprins mee geassocieerd wordt.

IrrgangHet weekblad stelt dat de kroonprins zich in lijkt te laten met een project 'Machangulo' waarvoor onder meer het plaatselijk stamhoofd, de lokale regeringsbeambte en de politiechef zijn gefêteerd met gratis huizen. Volgens Transparency International - de internationale waakhond die wereldwijd corruptie onderzoekt en aan de kaak stelt - is hier sprake van omkoping. Irrgang heeft aan Koenders gevraagd of dit waar is en of de kroonprins er in dat geval verstandig aan doet zijn naam te verbinden aan het project in Machangulo. “Dat lijkt mij van niet,” aldus Irrgang. “Er moet snel duidelijkheid komen of de kroonprins participeert in een project waar de stank van corruptie omheen hangt.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

/wereld :: column

/wereld :: video's

top