www.sp.nl/wereld

Homepage SPSlash Wereld

Zoeken in /wereld

/wereld :: onze mensen

Meer info over Harry van Bommel

Harry van Bommel

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Sara Murawski
Jip van Dort

/wereld :: agenda

  • Dinsdag 22 april Den Haag - 13.00 uur, Harry van Bommel spreekt bij de herdenking van de Armeense genocide. Locatie: Het Plein.
  • Dinsdag 22 april Den Haag - 14:00 uur, SP-Europarlementariër Dennis de Jong is aanwezig bij de lancering van de StemWijzer Europa en zal als eerste van de nieuwe StemWijzer gebruiken. Pro Demos, Hofweg 1.
  • Dinsdag 22 april Den Haag - 16.00 uur, Harry van Bommel spreekt bij Newroz, het Koerdisch Nieuwjaar, in het stadhuis in Den Haag.
  • Dinsdag 22 april Den Haag - 19:00 uur, Harry van Bommel spreekt bij een manifestatie waarin meer aandacht wordt gevraagd voor het leed van religieuze minderheden in Syrië. Locatie: Het Plein.
SP.nl/wereld
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Van Bommel: Geen medewerking aan aanval op Iran

28-10-2012 • SP-Kamerlid Van Bommel wil dat Nederland op geen enkele manier meewerkt aan de voorbereidingen van een mogelijke preventieve aanval op Iran. Van Bommel: ‘Onlangs werd bekend dat Groot-Brittannië weigerde tegemoet te komen aan een Amerikaans verzoek om mee te werken aan voorbereidingen van een mogelijke preventieve aanval op Iran. Nederland doet er goed aan om dit Britse voorbeeld te volgen.’

Harry van BommelGroot-Brittannië weigert mee te werken met de voorbereidingen van de Amerikanen omdat een aanval op dit moment in strijd is met het internationaal recht. Een juridisch advies van het Britse ministerie van Justitie stelt dat een preventieve aanval op Iran tegen het internationaal recht indruist omdat het land nu geen duidelijk en dringend gevaar vormt.

Van Bommel: ‘Ik wil van de minister weten of hij de conclusie van het Britse ministerie deelt en een aanval op Iran momenteel uitsluit. Ook wil ik weten of Nederland op een of andere manier door de Verenigde Staten of Israël is benaderd om mee te werken aan voorbereidingen van een mogelijke aanval op Iran en hoe hier op is gereageerd. Aangezien zo’n aanval een overduidelijke schending van het internationaal recht zou zijn, is dit echt uit den boze.’

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

/wereld :: column

/wereld :: video's

top