www.sp.nl/wereld

Homepage SPSlash Wereld

Zoeken in /wereld

/wereld :: onze mensen

Meer info over Harry van Bommel

Harry van Bommel

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Sara Murawski
Jip van Dort

/wereld :: agenda

  • Dinsdag 22 april Den Haag - 13.00 uur, Harry van Bommel spreekt bij de herdenking van de Armeense genocide. Locatie: Het Plein.
  • Dinsdag 22 april Den Haag - 14:00 uur, SP-Europarlementariër Dennis de Jong is aanwezig bij de lancering van de StemWijzer Europa en zal als eerste van de nieuwe StemWijzer gebruiken. Pro Demos, Hofweg 1.
  • Dinsdag 22 april Den Haag - 16.00 uur, Harry van Bommel spreekt bij Newroz, het Koerdisch Nieuwjaar, in het stadhuis in Den Haag.
  • Dinsdag 22 april Den Haag - 19:00 uur, Harry van Bommel spreekt bij een manifestatie waarin meer aandacht wordt gevraagd voor het leed van religieuze minderheden in Syrië. Locatie: Het Plein.
SP.nl/wereld
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Van Bommel ambassadeur voor HealthNet TPO

25-07-2011 • Tweede Kamerlid Harry van Bommel is vandaag benoemd tot ambassadeur van de ontwikkelingsorganisatie HealthNet TPO. Deze organisatie verzorgt duurzame gezondheidsprojecten in ontwikkelingslanden en instabiele staten. In zijn onbetaalde functie zal Van Bommel zich inzetten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen bij bedrijven.

Harry van BommelVan Bommel is opgetogen over zijn nieuwe nevenfunctie. 'Als Tweede Kamerlid ga ik regelmatig op bezoek bij bedrijven die zaken doen met landen waar mensenrechten worden geschonden. Men probeert mij dan te overtuigen van hun maatschappelijk verantwoord ondernemen. Nu kan ik bedrijven ervan overtuigen dat ze ook concreet iets kunnen doen en kunnen bijdragen aan de gezondheid in landen, waar dit niet vanzelfsprekend is.'

HealthNet TPO is vooral bekend geworden door algemeen directeur Willem van de Put die zich consequent heeft uitgesproken tegen de militaire aanpak van Afghanistan. Van Bommel heeft in die hoedanigheid veel met Van de Put samengewerkt. 'Zijn kijk op conflicten in ontwikkelingslanden spreekt de SP zeer aan. Mensen in landen als Afghanistan zijn meer geholpen met de inzet van organisaties als HealthNet TPO dan met NAVO-strijdkrachten. HealthNet TPO zat er eerder en zal er ook zijn als de militairen straks vertrokken zijn. Zij zijn de échte bondgenoten voor de Afghanen.'

Van Bommel is er trots op dat hij als enige politicus tot ambassadeur is benoemd van de ontwikkelingsorganisatie. Naast hem zijn er 8 ambassadeurs uit het bankwezen en de wetenschap benoemd.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

/wereld :: column

/wereld :: video's

top