www.sp.nl/verkeer

Homepage SPSlash Verkeer

Zoeken in /verkeer

/verkeer :: onze mensen

Meer info over Eric Smaling

Eric Smaling

Meer info over Farshad Bashir

Farshad Bashir

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Jurgen van der Sloot
SP.nl/verkeer

/verkeer :: Nieuws

Smaling: ‘Investeringen in goederenspoor Oost-Nederland is weggegooid geld'

22-01-2014 De SP ziet niets in extra goederentreinen in Oost-Nederland. Volgens Kamerlid Eric Smaling zijn deze extra treinen niet noodzakelijk en zijn de investeringen weggegooid geld. De SP zet in op betere samenwerking tussen havens en een sneller aansluiten van de Betuweroute. Woensdag heeft Smaling in het debat met Staatssecretaris Mansveld alternatieven aandragen.

> Lees verder…

Verbeter het spoor van en naar Limburg

25-11-2013 SP-Kamerlid Eric Smaling wil dat er snel werk gemaakt wordt van het verbeteren van de spoorverbindingen tussen Nijmegen en Roermond en tussen Heerlen en Aken. Maandag tijdens het debat over de infrastructuur zal de SP er bij staatssecretaris Mansveld op aandringen om samen met de Provincie snel tot verbeteringen te komen. ‘De Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen kan de vraag van de reizigers niet meer aan. De lijn moet op korte termijn worden geëlektrificeerd en worden verbeterd door dubbelspoor. Dit zelfde geldt voor de verbinding Heerlen – Aken. Voor de regio is het van groot belang dat dit snel wordt uitgevoerd. Hiermee wordt de Oostelijke Mijnstreek beter aangesloten op de actieve driehoek Chemelot – Maastricht – Aken,’ aldus Smaling.

> Lees verder…

Smaling: Haal plannen voor tolwegen van tafel

25-11-2013 De SP wil dat de minister stopt met haar plannen om tolwegen in Nederland in te voeren. Volgens SP-Kamerlid Eric Smaling zullen automobilisten deze wegen gaan mijden en ontstaan hierdoor elitewegen in Nederland: ‘Als je een dikke portemonnee hebt mag je doorrijden van deze minister. Heb je die niet: ga dan maar in de file staan!’ Smaling wil dat onderscheid niet maken en ziet een goed wegennet als een voorziening voor iedereen. Hij zal daarom maandag bij de minister aandringen om te stoppen met deze tolwegen.

> Lees verder…

Opheldering nodig over veiligheidssysteem spoor

15-11-2013 SP-Kamerlid Farshad Bashir wil opheldering van staatssecretaris Mansveld over het veiligheidssysteem op het spoor. Volgens Bashir blijkt dat tot op heden ProRail niet in de gaten kon houden of het zogenaamde ATB-vv veiligheidssysteem wel goed functioneerde en aan stond. Bashir: 'Pas onlangs kwamen we erachter dat ProRail een systeem heeft aangeschaft zodat ze het functioneren van het ATB-vv systeem kunnen controleren. Het is ronduit schokkend dat de Tweede Kamer nooit is geïnformeerd over dit manco in de treinbeveiliging. Ik verwacht snel duidelijkheid.'

> Lees verder…

Grote zorgen over massaontslag ProRail

09-10-2013 SP-Kamerlid Farshad Bashir vindt het zeer onverstandig van het kabinet om nu fors te bezuinigen bij ProRail: ‘Er zijn juist extra investering nodig om het spoor te verbeteren en het onderhoud op peil te houden. Als ProRail gedwongen wordt om zeshonderd goede mensen op straat te zetten, dan zal dit ten koste gaan van de kwaliteit, veiligheid en beschikbaarheid van het spoor. En dan hebben we het over de menselijke gevolgen voor al deze mensen nog niet eens gehad. Kortom: een slecht plan!’ Bashir heeft een debat aangevraagd met Staatssecretaris Mansveld (PvdA).

> Lees verder…

Bashir: Maak einde aan eerste en tweede klas in trein

01-10-2013 SP-Kamerlid Farshad Bashir wil dat er een einde komt aan het verschil tussen de eerste en tweede klas in de trein. 'Een verschil in klassen is niet meer van deze tijd. Met het afschaffen zal de trein ook aantrekkelijker worden voor reizigers. Nu is er vaak nog zat ruimte in de eerste klas terwijl de tweede klas uitpuilt van de reizigers. Wat mij betreft zijn nieuwe treinen standaard volledig eersteklas. Door dit verschil op te heffen worden de treinstellen beter benut', aldus Bashir.

> Lees verder…

Bashir: Treinreiziger wordt aan alle kanten gepakt

06-09-2013 SP-Kamerlid Farshad Bashir maakt zich boos over de aangekondigde tariefsverhoging van de treinkaartjes. 'Op deze manier wordt het openbaar vervoer steeds duurder en jagen we de reiziger de trein uit.'

> Lees verder…

Bashir: ‘Aanbesteding Fyra was pokerspel’

19-06-2013 Volgens SP-Kamerlid Farshad Bashir heeft de politiek een bende gemaakt van de aanbesteding van de Fyra, waardoor het bijna alleen maar fout kon gaan. ‘In 1999 waarschuwde de SP al voor het pokerspel dat over de rug van de reiziger gespeeld werd. En de grote verliezer is nu de belastingbetaler. Omdat de hoofdprijs werd betaald om over het spoor te mogen rijden, werd beknibbeld op de treinen, met deze waardeloze treinstellen als gevolg.’

> Lees verder…

Bashir: 'Trajectcontrole A2 aanbestedingsblunder'

14-06-2013 SP-Kamerlid Farshad Bashir is met stomheid geslagen door het bericht dat de trajectcontrole op de A2 slechts aan een kant werkt, omdat het is aanbesteed aan twee bedrijven.

> Lees verder…

Verbreden A27 ramp voor staatskas en omwonenden

26-03-2013 Volgens SP-Kamerlid Farshad Bashir is het besluit om de A27 te verbreden een ferme klap in het gezicht van de inwoners van Utrecht. De SP verzet zich al langer tegen de plannen van minister Schultz om deze weg te verbreden. Bashir: ‘Het is niet nodig, het is peperduur en het vernietigt een groot deel van het unieke natuurgebied Amelisweerd.’

> Lees verder…

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top