www.sp.nl/verkeer

Homepage SPSlash Verkeer

Zoeken in /verkeer

/verkeer :: onze mensen

Meer info over Eric Smaling

Eric Smaling

Meer info over Farshad Bashir

Farshad Bashir

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Jurgen van der Sloot
SP.nl/verkeer
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Verleng theoriecertificaat CBR bij gladheid

05-01-2010 • De SP wil dat verkeersminister Eurlings het theoriecertificaat verlengt indien rijexamens worden uitgesteld door gladde wegen. SP-Kamerlid Emile Roemer: “Het is te begrijpen dat het CBR haar rijexamens bij deze extreme gladheid aflast. Hierdoor dreigt voor veel examenkandidaten echter de geldigheid van het theoriecertificaat te verlopen. Om te voorkomen dat zij de dupe worden hiervan zou de minister de geldigheid van het theoriecertificaat met minimaal een maand moeten verlengen.”

Emile RoemerDoor de onveilige gladde wegen vindt het CBR de rijexamens gevaarlijk. Voor examenkandidaten is dit erg ongewenst. Zij dienen een nieuw examen te plannen en moeten tot die tijd blijven lessen. Dit leidt al tot extra hoge kosten. Voor een deel van deze kandidaten komt hier nog bij dat deze maand de geldigheid van hun theoriecertificaat verloopt. Zij moeten dan ook nog opnieuw dit certificaat halen, met alle kosten van dien.

Volgens Roemer dienen de minister en het CBR coulant te zijn richting degenen die hier nu de dupe van dreigen te worden. Roemer: “Deze extreme weersomstandigheden zijn natuurlijk gewoon overmacht. Daar kunnen examenkandidaten niets aan doen. Door de geldigheid van het theoriecertificaat te verlengen, kunnen we de pijn wellicht iets verzachten.” Roemer heeft de minister om ingrijpen gevraagd.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top