www.sp.nl/verkeer

Homepage SPSlash Verkeer

Zoeken in /verkeer

/verkeer :: onze mensen

Meer info over Eric Smaling

Eric Smaling

Meer info over Farshad Bashir

Farshad Bashir

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Jurgen van der Sloot
SP.nl/verkeer
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Eurlings moet Raad van Toezicht CBR wegsturen

29-05-2009 • SP-Kamerlid Emile Roemer zal woensdag bij verkeersminister Eurlings aandringen op het ontslag van de voltallige Raad van Toezicht van het CBR. Uit een vandaag verschenen onderzoek naar de problemen bij het CBR blijkt dat de raad wel op hoogte was, maar niet heeft ingegrepen. Roemer, die het onderzoek had aangevraagd: "Aan zo’n Raad van Toezicht hebben we niets. De minister moet zelf de regie pakken over het CBR en de chaos oplossen.”

Emile RoemerAl in februari trok de ondernemingsraad van het CBR aan de bel over de administratieve chaos. Het nieuwe computersysteem en de gebrekkige leiding bij het CBR zorgen voor vele vertragingen en zelfs verkeersonveilige situaties. Notoire alcoholisten blijven onterecht rond rijden, veel rijbewijzen worden te laat afgegeven en ook duizenden medische dossiers wekenlang zoek geweest. Onmiddellijk reageerde de directie van het CBR hierop door deze problemen te ontkennen. Ook de door de minister geplaatste Raad van Toezicht wilde niet ingrijpen. Onder druk van Roemer moest de minister de Raad van Toezicht opdracht geven hier onderzoek naar te doen. Uit dit onderzoek blijkt nu dat het inderdaad een enorme puinhoop bij het CBR is.

Roemer is het gedrag van het CBR helemaal beu en eist snel ingrijpen van de minister. “De onvrede over het CBR wordt steeds groter. En dat voor een organisatie die een erg belangrijke taak voor de verkeersveiligheid en mobiliteit vervult. Gezien dit grote belang mag de minister zich niet verschuilen achter deze organisatie en een Raad van Toezicht, maar moet hij snel en daadkrachtig ingrijpen.” Aanstaande woensdag debatteert de Tweede Kamer hierover met de minister.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top