www.sp.nl/verkeer

Homepage SPSlash Verkeer

Zoeken in /verkeer

/verkeer :: onze mensen

Meer info over Eric Smaling

Eric Smaling

Meer info over Farshad Bashir

Farshad Bashir

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Jurgen van der Sloot
SP.nl/verkeer
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Roemer: Gratis reizen voor blinden en slechtzienden in Rotterdam

16-01-2009 • De problemen waar blinden en slechtzienden mee te maken krijgen wanneer zij slechts met een OV-Chipkaart kunnen reizen zijn zo groot dat SP Kamerlid Emile Roemer ervoor pleit om hen gratis toegang tot het openbaar vervoer te geven. Roemer: “Met de OV-chipkaart reizen is op dit moment voor deze groep niet te doen. Als de Tweede Kamer dan toch de strippenkaarten afschaft, zoals in Rotterdam het geval is, dan moet deze groep maar gratis kunnen reizen in de gebieden waar enkel nog maar een OV-chipkaart gebruikt kan worden.”

RoemerVeel blinden en slechtzienden klagen al jarenlang over de belemmeringen die de OV-Chipkaart voor ze opwerpt. Zo kunnen zij niet betalen bij de automaten omdat deze niet zijn voorzien van de benodigde aanpassingen. Daarnaast kunnen zij de informatie op de poortjes bij het in- en uitchecken niet zien dus weten zij niet of de in- of uitcheck is gelukt en hoeveel saldo er na een reis is afgeschreven. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om zelfstandig te reizen voor blinden en slechtzienden. Deze problemen zijn al geruime tijd bekend maar zijn nog steeds niet opgelost.

Onlangs besloot een meerderheid van de Tweede Kamer onder luid protest van onder andere de SP en alle consumentenorganisaties, om in Rotterdam vanaf 29 januari alleen nog maar de OV-Chipkaart toe te staan als geldig vervoersbewijs. Roemer: “Ik ben al geen voorstander van de invoering van de OV-chipkaart op dit moment omdat het aan alle kanten nog rammelt. Maar dat we het invoeren en blinden en slechtzienden daarmee de kans ontnemen om normaal met het OV te reizen vind ik onacceptabel.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top