www.sp.nl/verkeer

Homepage SPSlash Verkeer

Zoeken in /verkeer

/verkeer :: onze mensen

Meer info over Eric Smaling

Eric Smaling

Meer info over Farshad Bashir

Farshad Bashir

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Jurgen van der Sloot
SP.nl/verkeer
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

SP geeft fiets een plek in strijd tegen milieuvervuiling

14-11-2007 • SP'er Poppe kreeg gisteren in de Kamer steun voor zijn plan om de fiets te promoten als middel tegen milieuvervuiling. De regering besteedt in haar actieplan ‘Schoon en Zuinig’ aandacht aan veel zaken die bijdragen aan een beter milieu, maar Poppe miste de fiets in dit plan. Dat hiaat werd gisteren hersteld.

Poppe: “De fiets is het schoonste vervoermiddel en dient dus een belangrijke plek te krijgen in het kabinetsbeleid, maar in het actieprogramma kwam de fiets alleen als illustratie op de kaft voor. Juist milieuvriendelijke vervoersmiddelen – zoals de fiets - horen thuis in dit actieplan." Met steun van vrijwel de hele Tweede Kamer zal het nu de verdiende plek krijgen.

Vooral op het gebied van fietsverhuur is nog een wereld te winnen volgens de SP. Door fietsverhuur te bevorderen kunnen mensen makkelijker ook verder van huis de fiets gebruiken. Gezien de successen van de OV-Fiets en andere fietsverhuur bij stations is hier duidelijk behoefte aan. Dankzij het voorstel van Poppe kan Nederland Fietsland haar naam blijven waar maken.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top