www.sp.nl/verkeer

Homepage SPSlash Verkeer

Zoeken in /verkeer

/verkeer :: onze mensen

Meer info over Eric Smaling

Eric Smaling

Meer info over Farshad Bashir

Farshad Bashir

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Jurgen van der Sloot
SP.nl/verkeer
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Roemer steunt stakende HTM-chauffeurs voor behoud eigen vervoerbedrijf

15-05-2012 • SP-leider Emile Roemer was dinsdagochtend aanwezig om bij de spontane staking van HTM-medewerkers de chauffeurs een hart onder de riem te steken. De medewerkers van het Haagse openbaar vervoerbedrijf hebben het Spui geblokkeerd om de aanbesteding van het busververvoer in de stad te voorkomen.

Emile Roemer bezoekt stakende HTM-chauffeurs
Emile Roemer bezoekt stakende HTM-chauffeurs (foto: Novum)

De SP heeft vorige week, samen met PvdA, GroenLinks en D66, een wetsvoorstel ingediend dat het voor de vier grote steden (Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Den Haag) mogelijk maakt hun eigen gemeentelijke vervoersbedrijf te behouden. Dit voorstel kan vooralsnog rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer. Hiermee komt het politiek draagvlak om steden te verplichten tot aanbesteding van het openbaar vervoer te vervallen.

Roemer: 'Ik sta volledig achter de actie van de HTM-chauffeurs. In de Haagse raad is een meerderheid tegen die verplichte aanbesteding. De gemeenteraad van Den Haag moet een pas op de plaats maken totdat deze wet is behandeld. Den Haag moet de eigen regie houden over haar openbaar vervoer, dat is beter voor de reizigers, het personeel en de stad.'

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top