www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Standpunten

Standpunt :: Zorg

Aan hoe de zorg geregeld is in een land kun je de beschaving afmeten. Zorg moet er zijn voor iedereen, met welke achtergrond dan ook. Simpelweg om het feit dat ziek of hulpbehoevend zijn voor niemand een keuze is. Daarom moet tweedeling in de zorg ook vermeden worden. Gezamenlijk brengen we de kosten voor de zorg, via inkomensafhankelijke premies, op.

We moeten meer handen aan het bed krijgen, zodat de werkers in de zorg kunnen doen waarvoor ze gekozen hebben: fatsoenlijke zorg en aandacht geven. De groeiende behoefte aan zorgwerkers vereist dat arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden aantrekkelijker worden. De sector zal ook aantrekkelijker worden door daadwerkelijk te snoeien in de bureaucratie en het terugbrengen van de menselijke maat in de zorginstellingen. Het werk met patiŽnten en de beroepseer van zorgverleners moet worden versterkt.

Om voldoende geschoold personeel op te leiden moeten er ook voldoende stageplaatsen zijn. Nu worden minder mensen opgeleid dan mogelijk is. Er moet een stagefonds komen, waaruit de stagevergoeding en de begeleiding van de stagiaires wordt betaald. Wanneer je werkt in de zorg moet er ruimte zijn voor bijscholing, daarom is een scholingsfonds nodig. Het is geen optie om mensen uit andere landen te werven, waar die mensen zelf hard nodig zijn om een goede gezondheidszorg op te bouwen.

Zie ook:

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Blijf op de hoogte

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van Emile Roemer en belangrijk nieuws van de SP:

SP Nieuws

Moed College
Studio SP
top