www.sp.nl/ronaldvanraak

Homepage SPSlash Ronald van Raak
sp.nl/Ronald van Raak

Ronald van Raak :: Nieuws

Oppositie zegt vertrouwen in minister Plasterk op

12-02-2014 De SP heeft dinsdagnacht samen met D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, CDA, 50plus, PVV en de Groep Bontes het vertrouwen opgezegd in minister Plasterk. Volgens SP-leider Emile Roemer verdient de minister niet langer het vertrouwen van de Kamer omdat hij speculeerde in de media over de afluisterpraktijken van de NSA en bewust informatie achterhield voor de bevolking en de Tweede Kamer.

> Lees verder…

Van Raak: ‘Plasterk maakt van kletspraat een staatsgeheim’

10-02-2014 Volgens SP-Kamerlid is de positie van minister Plasterk verder onder druk komen te staan nu blijkt dat hij maandenlang de waarheid achter heeft gehouden onder het mom van ‘staatsgeheim’. Van Raak: ‘Plasterk heeft aantoonbaar onzin verteld op televisie en in de Kamer om vervolgens net te doen alsof de waarheid een staatsgeheim was. Dat is ongehoord. Je kunt je niet achter staatsgeheimen verschuilen als je halve waarheden en hele leugens op televisie hebt verteld.’

> Lees verder…

Van Raak: Plasterk weet niet wat zich afspeelt bij de geheime diensten

05-02-2014 De Nederlandse geheime diensten hebben miljoenen telefoongesprekken afgeluisterd. Eerder gaf minister Plasterk van Binnenlandse Zaken aan dat de gesprekken waren onderschept door de Amerikaanse veiligheidsdiensten. Nu blijkt dat dit onjuist was. SP-Kamerlid Ronald van Raak: ‘Dit laat zien dat de minister geen idee heeft van wat er zich afspeelt bij de geheime diensten. De Tweede Kamer moet zich dan ook maar eens goed afvragen of Plasterk wel de juiste man op de juiste plek is.’

> Lees verder…

Van Raak ondersteunt nominatie Snowden voor Nobelprijs

30-01-2014 Ronald van Raak steunt de nominatie van Edward Snowden voor de Nobelprijs voor de Vrede. De Noorse parlementariërs Bård Vegar Solhjell en Snorre Valen hebben de Amerikaanse klokkenluider gisteren voorgedragen. SP-Kamerlid Van Raak heeft een brief gestuurd naar het Noorse comité voor de Nobelprijs voor de vrede. Zijn nominatie werd tevens ondersteund door SP-Senator Arjan Vliegenthart.

> Lees verder…

Wet Huis Klokkenluiders aangenomen

17-12-2013 In de Tweede Kamer is de initiatiefwet van de SP om te komen tot de oprichting van een Huis voor Klokkenluiders aangenomen.

> Lees verder…


Moed College
Studio SP
top