www.sp.nl/paulusjansen

Homepage SPSlash Paulus Jansen
sp.nl/Paulus Jansen

Paulus Jansen :: Nieuws

Paulus Jansen neemt afscheid van Tweede Kamer

13-05-2014 SP-Kamerlid Paulus Jansen heeft dinsdagmiddag afscheid genomen van de Tweede Kamer. Jansen verlaat de Kamer om wethouder namens de SP te worden in zijn woonplaats Utrecht.

> Lees verder…

Paulus Jansen Paulus Jansen

Paulus Jansen wordt wethouder in Utrecht

25-04-2014 SP-Kamerlid Paulus Jansen verlaat de Tweede Kamer om wethouder namens de SP in Utrecht te worden. Jansen zit sinds 2006 in de Tweede Kamer en heeft zich daar met name ingezet op de onderwerpen wonen, energie, water, ruimtelijke ordening en milieu. Donderdagmiddag bereikten de onderhandelaars in Utrecht (D66, GroenLinks, VVD en SP) een akkoord over het coalitieprogramma voor de komende vier jaar.

> Lees verder…

Jansen verheugd met aanpak huisjesmelkers

26-03-2014 Huisjesmelkers kunnen een boete tegemoet zien als zij de wet meerdere malen hebben overtreden. Dankzij de inzet van de SP zet het kabinet eindelijk een stap in de goede richting. SP-Kamerlid Paulus Jansen drong daarop aan na de verkiezing van Huisjesmelker van het Jaar, door jongerenorganisatie ROOD.

> Lees verder…

SP, PvdA en CDA presenteren voorstel voor verbeteren wandel- en fietsklimaat in Nederland

04-03-2014 Nederland staat bekend als een prachtig wandel- en fietsland. Toch kan er nog veel verbeterd worden. Daarom presenteren SP-Kamerlid Paulus Jansen, PvdA-Kamerlid Duco Hoogland en CDA-Kamerlid Sander de Rouwe dinsdag op het ANWB-congres ‘Nederland fietsland: fictie of feit?’ in de RAI een parlementaire initiatiefnota met 39 voorstellen om het enorme potentieel aan recreatieve wandel- en fietsmogelijkheden optimaal te benutten.

> Lees verder…

SP: vinger aan de pols bij woningcorporaties

05-02-2014 De financiële situatie van de woningcorporaties nadert de gevarenzone. Zij renoveren en bouwen steeds minder, hebben steeds meer schulden en investeren minder in onderhoud. Dertig corporaties zijn zelfs zó verarmd dat ze geen cent meer kunnen lenen voor noodzakelijke investeringen. Ondertussen zijn de huren enorm gestegen. Dat blijkt uit cijfers in Sectorbeeld 2012. Volgens SP-Kamerlid Paulus Jansen staan alle seinen op rood. ‘De cijfers zijn uit 2012 en die zijn al verontrustend,’ aldus Jansen. ‘Wanneer de effecten van het beleid van het huidige kabinet van VVD en PvdA duidelijker worden, dan is de nood nog verder aan de man. Daarom moeten we per kwartaal vinger aan de pols houden.’

> Lees verder…


Moed College
Studio SP
top