www.sp.nl/paulusjansen

Homepage SPSlash Paulus Jansen
sp.nl/Paulus Jansen

Paulus Jansen :: in de media

link In geouwehoer kun je niet wonen, Jacques
Jacques Monasch, van de PvdA, wil de inkomensgrens voor sociale huurwoningen verhogen. Maar dan moeten die woningen er natuurlijk wel zijn. Dankzij de PvdA komt u straks in aanmerking voor een woning die niet bestaat.
(TPO, Donderdag 21 november 2013)
link 'Koop Nuon gewoon terug'

(Trouw, Vrijdag 26 juli 2013)
video Blok helpt sociale huursector om zeep
De bouw van goedkope huurwoningen neemt over een paar jaar fors af. Dat verwacht het waarborgfonds WSW. De bouw loopt terug van nu nog 28.000 nieuwe huizen per jaar naar 12.000 in 2017. De SP maakt zich grote zorgen over het kleine aantal nieuwe huurhuizen. Volgens de SP'er Jansen wordt door het kabinetsbeleid de sociale huursector om zeep geholpen.
(NOS, Donderdag 16 mei 2013)
link SP wil geen huurverhoging ouderen en zieken
De huurprijzen voor AOW'ers en chronisch zieken mogen niet méér stijgen dan de inflatie. Dat vindt de SP in de Tweede Kamer.
(ANP, Woensdag 6 februari 2013)
video Jansen over hoorzitting problemen Fyra
SP-Kamerlid Paulus Jansen reageert in NOS Journaal op de wens van het Belgische en Nederlandse parlement om een hoorzitting te organiseren over de problemen met de Fyra. De treindienst rijdt niet meer door problemen met ijsvorming.
(NOS, Vrijdag 18 januari 2013)
audio Jansen: 'Schrappen nieuwbouwprojecten is dodelijk'
SP-Kamerlid Paulus Jansen reageert bij de NOS op de verhuurdersheffing.
(NOS, Donderdag 22 november 2012)
video Jansen over kwaliteit van dienstverlening NS
SP-Kamerlid Paulus Jansen in RTL Nieuws over de kwaliteit van de dienstverlening van de NS. Hij pleit voor een onafhankelijk onderzoek.
(RTL Nieuws, Donderdag 26 juli 2012)
link Enorme risico's door niet saneren asbest
SP-Kamerlid Paulus Jansen spreekt over de noodzaak om asbest te saneren naar aanleiding van de recente problemen in Kanaleneiland, Utrecht.
(NOS, Maandag 23 juli 2012)
video Jansen: 'Top hypotheekrente af op 350.000 euro'
Paulus Jansen spreekt in De Vijfde Dag met Andries Knevel over de hypotheekrenteaftrek.
(De Vijfde Dag, Vrijdag 16 december 2011)
pdf 'Zuinig met energie, dan minder OZB'
Door de onroerendezaakbelasting (ozb) te verlagen voor goed geïsoleerde huizen, verwacht de SP het energieverbruik in woningen op korte termijn met 20 procent te kunnen verlagen.
(Trouw, Maandag 21 november 2011)
audio 'Bezuinigingen op inspecties levensgevaarlijk'
Korten op de verschillende inspecties levert levensgevaarlijke situaties op. Dat zegt de SP naar aanleiding van het nieuws dat gisteren naar buiten kwam: 84000 liften in Nederland worden onbetrouwbaar gekeurd. Daarnaast is de brand in Moerdijk bij Chemie Pack voor de SP aanleiding om aan de noodrem te trekken. Paulus Jansen, tweede kamerlid van de SP.
(Goedemorgen Nederland, Dinsdag 30 augustus 2011)
link 'Voer APK-keuring voor liften in'
SP wil een onafhankelijk keuringssysteem voor liften, gelijk aan de APK voor motorvoertuigen. Tweede Kamerlid Paulus Jansen heeft maandag daarover vragen gesteld aan staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken.
(De Telegraaf, Dinsdag 30 augustus 2011)
video Te veel lege kantoren
SP-Kamerlid Paulus Jansen presenteert tien voorstellen tegen de leegstand van kantoorpanden.
(RTL, Vrijdag 25 februari 2011)
video Nieuw energielabel maakt sociale huurwoning onbetaalbaar
Het nieuwe energielabel maakt energiezuinige huurwoningen onbetaalbaar voor minima. De huurprijs van een woning met het energielabel A stijgt al snel 100 tot 150 euro per maand. Veel huurhuizen worden hierdoor duurder dan de liberalisatiegrens van 650 euro, waardoor bewoners geen huurtoeslag meer krijgen.
(Uitgesproken Vara, Dinsdag 22 februari 2011)
video SP-Kamerlid Paulus Jansen werkt een dag als stratenmaker
Na acht uur hard werken weet SP-Kamerlid Paulus Jansen het zeker: zware beroepen bestaan nog. Hij beloofde tijdens het Cobouw-verkiezingsdebat in juni dat hij een dag mee zou werken met Hoogstraten Wegenbouw. Die belofte lkwam hij na.
(Cobouw, Dinsdag 13 juli 2010)
audio "Landelijke huurcommissie verslechtering voor huurder"
Vanaf januari 2010 komt er één landelijke Huurcommissie. Deze commissie vervangt 59 regionale commissies en moet klantgerichter, sneller en efficiënter gaan werken. Maar is de landelijke huurcommissie wel een verbetering voor de huurder? Een gesprek met kamerlid Paulus Jansen.
(Radio Kassa, Dinsdag 17 november 2009)
video Milieuschandaal in Vlissingen
Het SP Milieualarmteam kreeg door tips van omwonenden lucht van een milieuschandaal met oude Heineken-kratten. SP-Kamerlid Paulus Jansen is bezorgd.
(EénVandaag, Dinsdag 11 augustus 2009)
audio Paulus Jansen over woningcorporaties die investeren in een voetbalstadion
Jansen zet vraagtekens bij de investering van woningcorporaties Domijn en de Woonplaats in stadion de Grolsch Veste in Enschede.
(RTV Oost, Zondag 14 juni 2009)
audio 'Het is goed dat tophypotheken verboden worden'
Paulus Jansen vindt het terecht dat hypotheken waarmee een extra bedrag wordt geleend voor klus- en aankoopkosten worden verboden.
(Stand.nl, Woensdag 22 april 2009)
audio Snoepreisjes van woningcorporatie
Paulus Jansen vindt het niet normaal dat woningcorporatie Wonen Zuid 200.000 euro uitgeeft aan studiereizen voor medewerkers.
(L1, Maandag 16 maart 2009)
audio De winstbelasting en vogelaarheffing op woningcorporaties
Paulus Jansen in het BNR-programma 'On the Move' over woningcorporaties die bouwplannen schrappen door de invoering van de winstbelasting en Vogelaarheffing.
(BNR Nieuwsradio, Woensdag 25 februari 2009)
audio Toezicht op woningcorporaties
Paulus Jansen op BNR Nieuwsradio over het bericht dat het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting vindt dat het toezicht op nevenactiviteiten van woningcorporaties te beperkt is.
(BNR Nieuwsradio, Donderdag 18 december 2008)
video Hogere energierekening door capaciteitstarief
Paulus Jansen reageert in de studio op de fors hogere energierekening die sommige energiegebruikers in 2009 krijgen door de invoering van het capaciteitstarief.
(Tros Radar, Maandag 15 december 2008)
video Vogelaar weer onder vuur
Paulus Jansen in EenVandaag over minister Vogelaar en de oplopende kosten van de aankoop en renovatie van de SS Rotterdam door woningcorporatie Woonbron.
(EenVandaag, Donderdag 6 november 2008)
link 'Yuppen gaan echt niet in kanaleneiland wonen
Het wijkenplan van minister Vogelaar klinkt sociaal, maar werkt niet. Dat stelt SP-Kamerlid Paulus Jansen. "Dit beleid kan het einde betekenen voor de sociale huursector."
(Nu.nl, Woensdag 29 oktober 2008)
audio ‘De huurprijzen moeten worden vrijgegeven ’
Paulus Jansen over de stelling
(NCRV, Stand.nl, Woensdag 21 mei 2008)
Studio SP
top