www.sp.nl/paululenbelt

Homepage SPSlash Paul Ulenbelt

Zoeken in /paululenbelt

Op Twitter
sp.nl/Paul Ulenbelt

Paul Ulenbelt :: Nieuws

Emile Roemer Emile Roemer en PvdA-Kamerlid Albert de Vries

Roemer roept op: neem schoonmakers in dienst

22-04-2014 SP-leider Emile Roemer heeft dinsdagmiddag in Den Haag de PvdA uitgedaagd om schoonmakers in vaste dienst te nemen bij overheidsbedrijven. 'Als de regering daar niet snel mee aan de slag gaat komen wij met een initiatiefwet,' zo stelde Roemer.

> Lees verder…

Ulenbelt: Rooie Reuzen verdienen eerherstel

15-03-2014 In Leiden kwamen zaterdagmiddag SP’ers, collega's en geïnteresseerden bijeen om voor het stadhuis eerherstel te eisen voor de klokkenluiders Marcel van den Berg en Memet Sari, die op het twintigste congres van de SP de Rooie Reusprijs wonnen. SP-Kamerlid en Leidenaar Paul Ulenbelt voelt zich ‘besodemieterd’ door burgemeester Henri Lenferink. De burgemeester zei eerder toe mee te willen werken aan een oplossing voor Van den Berg en Sari, maar daar is nog niets van terecht gekomen.

> Lees verder…

Ulenbelt: Pensioenakkoord is stelen van de toekomst

05-03-2014 Het voorstel van het kabinet om de pensioenopbouw fors te verlagen is een aanslag op het pensioen van jongeren, maar ook op de schatkist. Dat zegt SP-Kamerlid Paul Ulenbelt. ‘De rekening wordt doorgeschoven naar de toekomst; het is potverteren voor gevorderden en een aanslag op de goede pensioenvoorziening.’

> Lees verder…

Afbraak WW onbespreekbaar voor SP

18-02-2014 De plannen van minister Asscher (PvdA) om de opbouw en de duur van de WW te beperken kunnen niet rekenen op steun van de SP. Vorige week debatteerde de Tweede Kamer over een groot wetsvoorstel waarin de wijzigingen op het gebied van WW, ontslagbescherming en flexibilisering zijn opgenomen. SP-Kamerlid Paul Ulenbelt: ‘De afbraak van de WW gaat mensen heel hard raken. Werklozen verdienen de zekerheid van een goed, sociaal vangnet. Dit kabinet kiest voor afbraak en onzekerheid.’ De SP stemde vandaag tegen het wetsvoorstel van minister Asscher.

> Lees verder…

Ulenbelt: Actieplan asbestverwijdering nodig

13-02-2014 Regels rond het verwijderen van asbest worden vaak niet nageleefd en de controle schiet te kort. Dat blijkt uit een onderzoek van de Inspectie SZW, de voormalige Arbeidsinspectie. SP-Kamerlid Paul Ulenbelt vindt dat hier snel verandering in moet komen. ‘Asbest is een levensgevaarlijke stof en het niet naleven van de regels voor sanering kan voor nare situaties zorgen. Wat de SP betreft moet Nederland binnen 20 jaar asbestvrij zijn.’

> Lees verder…

/paululenbelt :: Overig nieuws

Studio SP
top