www.sp.nl/hugopolderman

Homepage SPSlash Hugo Polderman

Zoeken in /hugopolderman

sp.nl/

De favorieten van

Hugo PoldermanHugo Polderman

Boek

Ik ben een grote fan van het hele werk van Louis Paul Boon, maar het mooiste vind ik de ‘Kapellekens Baan’ en ‘Zomer te Termuren’.

Film

Ik ben groot liefhebber van het werk van Laurel en Hardy, vooral het latere werk de stomme films zijn leuk, maar de later geluidsfilms meesterlijk. "I have nothing to say." Met bijbehorende mimiek van Hardy.

TV programma

Als ik 's avonds thuis ben wat niet zo vaak is ben ik veelkijker, maar vooral de actualiteiten, voor de ontspanning mag ik de Engelse misdaadseries graag volgen.

Muziek

Qua muziek ben ik een echte veelvraat. Van pop tot klassiek kan ik waarderen.

Sport

Alleen recreatief bezondig ik me wel eens aan wandelen, fietsen en kanovaren, maar het moet wel ontspannend blijven Ik ben het wat dit betreft erg eens met de opvattingen van Midas Dekker, over de homo adidas.

Gerecht

Favoriet is mosselen met friet, een Belgisch feestmaal.

Vakantiebestemming

Vroeger jakkerde ik ook steeds naar (Zuid-)Frankrijk, sinds enige jaren richt ik me meer op buurland Duitsland, en de laatste paar jaar ontdek ik steeds meer dat Nederland eigenlijk een heel goed vakantieland is.

Kunst

De balbehandeling en het spelinzicht van Johan Cruijff dat vind ik echte kunst, de eerste paar minuten van de finale uit 74.

Woonplaats

Ik woon met veel genoegen al zo'n dertig jaar in Roosendaal.

Wat vindt je thuisfront van je TK-lidmaatschap?

Ze zijn het thuis niet anders gewend dan dat ik voor de SP bezig was, gemeenteraad, afdeling, provincie en nu "Den Haag".

Zit politiek in je familie?

Dat is wel zo denk ik, twee broers actief lid van de PvdA en een schoonzus ook al voor die partij. Dat levert dus altijd voldoende gesprekstof op.

Hoe en waarom ben je bij de SP terecht gekomen?

Eind jaren '70 was ik op zoek naar welke partij het beste mijn idealen zou vertolken. Van de grote toenmalige partijen vond ik weinig uitgaan. De toen nog kleine SP leek me wel wat. Ik ben toen begonnen met een afdeling op te zetten, en al doende rol je erin, en van het een komt het ander.

Wat is voor jou de meest inspirerende historische gebeurtenis of persoon?

Uit de recente geschiedenis zonder enige twijfel Mandela en de momenten van zijn vrijlating en zijn verkiezing tot president.

Wat zou je grote succes in het Kamerwerk zijn de komende periode?

Mijn portefeuille is natuur dus in z'n algemeenheid is het de natuurbescherming beter op de agenda, maar hoe ik dat concreet ga invullen en wat dan precies daar ben ik nog niet helemaal over uit.

Wat zou je doen als je morgen 100.000 euro wint in zo'n loterij...?

De kans daarop is uitgesloten want ik speel niet in loterijen.

Hoe ga je je ontspannen na een zware dag in de Tweede Kamer?

Lekker op m'n gemak naar huis lekker slapen en morgen gezond weer op.

/ :: nieuws


    Moed College
    Studio SP
    top