www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Overzicht :: In het kort

Even voorstellen: de SP

De SP (Socialistische Partij) heeft ruim 46.000 leden en is vertegenwoordigd in alle lagen van de politiek. In juni 2010 kozen 924.977 mensen voor de SP, en kreeg de partij 15 zetels in de Tweede Kamer. Binnen en buiten het parlement werkt de SP aan een maatschappij waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit centraal staan.

Leden van de SP zijn o.a. arbeiders en studenten, verpleegkundigen en onderwijzers, accountants en loodgieters, scholieren en gepensioneerden. Elk lid maakt deel uit van een lokale afdeling en kan daar deelnemen aan activiteiten, scholingen, discussies en besluitvorming. Elke afdeling kiest haar eigen bestuur en daarmee ook haar vertegenwoordiger in de Partijraad, het hoogste orgaan van de SP. Tevens kiezen de leden hun eigen afvaardiging naar regioconferenties en congressen.

De SP heeft sinds 1994 een stevige voet aan de grond in de Nederlandse en Europese politiek. In de Tweede Kamer heeft de partij vijftien volksvertegenwoordigers. Verder hebben we elf zetels in de Eerste Kamer, 276 vertegenwoordigers in gemeenteraden, 87 in de Provinciale Staten en twee zetels in het Europees Parlement.

SP-volksvertegenwoordigers storten de vergoeding die zij ontvangen (minus hun onkosten) in de partijkas. Dat draagt er in hoge mate aan bij, dat de SP veel campagnes, scholingen en acties kan financieren. Zo maken we tevens duidelijk dat politici geen zakkenvullers hoeven te zijn.

Volg het menu van deze website en je vindt ons programma, standpunten, publicaties, nieuws en vele manieren om iets bij te dragen aan de activiteiten van de SP voor een beter Nederland.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Blijf op de hoogte

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief van Emile Roemer en belangrijk nieuws van de SP:

SP Nieuws

Laatste berichten

VANDAAG
OPINIE
ZATERDAG 23 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
VRIJDAG 22 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA
DONDERDAG 21 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
WOENSDAG 20 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA
ZATERDAG 16 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
VRIJDAG 15 AUGUSTUS
NIEUWS
OPINIE
COLUMN
IN DE MEDIA
DONDERDAG 14 AUGUSTUS
NIEUWS

Moed College
Studio SP
top