www.sp.nl/overheid

Homepage SPSlash Overheid

Zoeken in /overheid

/overheid :: onze mensen

Meer info over Ronald van Raak

Ronald van Raak

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Eelco Eikenaar
SP.nl/overheid
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Kabinet reageert laks op bonussen Schipholtop

23-03-2010 • Het kabinet erkent dat de bonussen die de Schipholdirectie zichzelf heeft toegekend over 2009 niet passend zijn en al helemaal niet in relatie tot de prestaties staan. Toch weigerden ministers Eurlings en Van der Hoeven dit beloningsbeleid fors aan te pakken zoals SP-Kamerlid Sadet Karabulut vroeg. Karabulut: “Nadat Wouter Bos in 2008 al weigerde in te grijpen tegen deze schaamteloze zelfverrijking, heeft nu ook Van der Hoeven dit lef niet.”

Sadet KarabulutDe topman van Schiphol, Jos Nijhuis, kreeg over 2009 naast zijn riante salaris van 375.000 euro (tweemaal het salaris van de minister-president) ook nog de maximale beloning van bijna 180.000 euro. Deze maximale beloning zou alleen bij uitzonderlijke prestaties geleverd worden. Karabulut: “In 2009 nam de luchtvaart fors af en kende Schiphol problemen rond de beveiliging en de schoonmakers. Een bonus hoeft van ons helemaal niet en de maximale bonus over een middelmatig of zelfs slecht jaar is al helemaal niet te begrijpen.”

Op aandrang van Karabulut gaat de regering in april bij de aandeelhoudersvergadering van Schiphol de Raad van Commissarissen kritisch bevragen waarom zij met deze maximale bonus heeft ingestemd. Volgens Karabulut een gemiste kans: “Het blijft bij vragen stellen terwijl het kabinet hier juist eens echt iets kan doen tegen de zelfverrijking waar zoveel mensen boos over zijn.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top