www.sp.nl/overheid

Homepage SPSlash Overheid

Zoeken in /overheid

/overheid :: onze mensen

Meer info over Ronald van Raak

Ronald van Raak

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Eelco Eikenaar
SP.nl/overheid
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Van Raak blij met steun Beatrix

26-06-2008 • SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak is blij dat koningin Beatrix – op staatsbezoek in Litouwen deze week – heeft verklaard ook zelf meer openheid te willen over de kosten van het Koninklijk Huis. De Tweede Kamer spreekt maandagavond op verzoek van de SP over de die kosten, naar aanleiding van een brief van de premier waarin hij toegeeft dat hij niet weet hoe hoog die exact zijn.

Gouden koetsDe premier blijkt zelfs niet te kunnen aangeven welke regelingen de ministeries precies met het Koninklijk Huis hebben getroffen. Onlangs bleek dat de Tweede Kamer in het verleden verkeerde cijfers heeft gekregen over de privévluchten van de Oranjes en het privéschip van koningin Beatrix.

Van Raak: “Waarom is het zo’n rommeltje als het gaat om geld en het Koninklijk Huis? De minister-president heeft aangekondigd dat hij zo snel mogelijk openheid wil geven. De opmerkingen van koningin Beatrix laten zien dat het gerommel op de ministeries ook haar dwarszit. Maandag wil ik van de premier weten waarom hij tot nu toe zo weinig moeite heeft gedaan om de Kamer de goede en volledige cijfers te geven. Ook wil ik weten welke kosten er in het verleden nog meer zijn gemaakt, die de Kamer nu nog niet kent. De minister-president moet schoon schip maken. Ik wil volledige openheid voor de toekomst, maar ook volledige verantwoording over het verleden.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top