www.sp.nl/overheid

Homepage SPSlash Overheid

Zoeken in /overheid

/overheid :: onze mensen

Meer info over Ronald van Raak

Ronald van Raak

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Eelco Eikenaar
SP.nl/overheid
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Kamer steunt SP-voorstel tegen misbruik kinderen

04-07-2007 • Tweede-Kamerlid Arda Gerkens is blij dat een Kamermeerderheid zich heeft geschaard achter het SP-voorstel om omgekeerde bewijslast toe te passen voor de beheerders van sexsites. Daar presenteren zich vaak meisjes die mogelijk jonger zijn dan 18 jaar, maar bij gebrek aan bewijs kan de politie dan niet tot vervolging overgaan. Het voorstel van Gerkens om de prostitutiewetgeving van toepassing te laten zijn op deze sites, kon vandaag op een Kamermeerderheid rekenen, zo bleek tijdens een hoorzitting.

GerkensHet probleem begint volgens Gerkens in het buitenland. “Veel meisjes daar laten zich voor een habbekrats filmen zonder dat ze weten dat de filmpjes het internet overgaan. Daar zitten ook meisjes bij die jonger dan 18 zijn, maar ouder dan 15 jaar. Van deze meisjes is de leeftijd voor politie moeilijk te achterhalen en dus wordt er vaak niet tot vervolging over gegaan. Inmiddels is de handel in dit materiaal behoorlijk lucratief geworden.”

Gerkens heeft het idee van rechercheur Hans Booij, die de toepassing van de prostitutiewetgeving voorstelde. “Minister Hirsch Ballin wilde het idee niet overnemen, maar nu er een Kamermeerderheid is kunnen we toch spijkers met koppen gaan slaan. Ik zal de minister bij de eerstvolgende gelegenheid in de Kamer vragen de wet aan te passen. Mocht hij dit nog steeds niet willen doen, dan kom ik met een motie,” aldus Gerkens.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top