www.sp.nl/overheid

Homepage SPSlash Overheid

Zoeken in /overheid

/overheid :: onze mensen

Meer info over Ronald van Raak

Ronald van Raak

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Eelco Eikenaar
SP.nl/overheid
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Gesthuizen: Snel debat over computervirus

14-08-2012 • SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen is niet gerust gesteld door de brief die minister Opstelten op verzoek van de SP heeft gestuurd over de internetaanvallen van het computervirus Dorifel. Zij stelt daarom voor om nog deze week een debat met de minister van Veiligheid en Justitie te houden. Voorafgaand aan dit debat wil ze in een hoorzitting spreken met betrokkenen en experts.

Sharon GesthuizenGesthuizen: ‘De brief van de minister was keurig op tijd, maar toch ben ik teleurgesteld. Op geen enkele manier gaat de reactie in op de risico’s die er op dit moment zijn, wat burgers of bedrijven zouden moeten of kunnen doen en hoe we weten of er niet nog veel meer computers besmet zijn. Dit is onvoldoende.’

Daarnaast moet volgens Gesthuizen antwoord komen op de vele vragen die er zijn over de aanpak van dit virus. ‘Het is onbekend welke risico’s we nu lopen. Dat is nogal kwalijk. Daarnaast wordt ons niks bekend over de geschiedenis van het virus - het virus was al maanden aanwezig maar werd tot verleden week niet ontdekt - en hoe de regering deze dreiging in de toekomst denkt te voorkomen. Onze veiligheid staat op het spel. Genoeg reden om hierover met de minister te praten dus’, aldus Gesthuizen.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top