www.sp.nl/onderwijs

Homepage SPSlash Onderwijs

Zoeken in /onderwijs

/onderwijs :: onze mensen

Meer info over Jasper van Dijk

Jasper van Dijk

Meer info over Tjitske Siderius

Tjitske Siderius

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Erik Flentge
Debbie Brenkman
SP.nl/onderwijs
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Bijna helft leraren heeft minder plezier in het werk

07-04-2009 • Bijna de helft van de leraren heeft de laatste jaren minder plezier gekregen in het werk. Tegelijk is ruim 7 op de 10 leraren positief over het werken in het onderwijs. Dat blijkt uit een tussenstand van het SP-onderzoek onder leraren in basis- en voortgezet onderwijs. “Blijkbaar houden veel leraren wel van hun vak, maar staat het werkplezier in toenemende mate onder druk,” aldus initiatiefnemer SP-Kamerlid Jasper van Dijk. De oorzaak ligt volgens hem in de hoge werkdruk, de grote klassen en de toegenomen macht van het schoolmanagement.

Begin maart kregen alle scholen in basis- en voortgezet onderwijs een uitgebreid SP-onderzoek toegestuurd. “We hebben nu ruim 2000 ingevulde vragenlijsten en de resultaten zijn onthullend,” aldus Van Dijk. Hij roept alle leraren op om nog deze maand mee te doen aan het onderzoek via www.sp.nl/leraren. De resultaten worden voor de zomer gepresenteerd aan de Tweede Kamer.

In het onderzoek komen alle relevante onderwijszaken aan bod zoals kwaliteit, klassengrootte, werkdruk, salaris, zorgleerlingen en de 1040-urennorm. De SP wil met het onderzoek de leraren een kans geven om hun stem in Den Haag te laten horen.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top