www.sp.nl/onderwijs

Homepage SPSlash Onderwijs

Zoeken in /onderwijs

/onderwijs :: onze mensen

Meer info over Jasper van Dijk

Jasper van Dijk

Meer info over Tjitske Siderius

Tjitske Siderius

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Debbie Brenkman
Erik Flentge
SP.nl/onderwijs
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Uitstel aflossing studieschuld ook voor oud-studenten

17-03-2009 • Op voorstel van Jasper van Dijk heeft minister Plasterk besloten dat alle studenten met een studieschuld ervoor kunnen kiezen om hun schuld tijdelijk een paar jaar lang niet af te lossen. Deze uitstel van aflossing, ook wel jokerjaren genoemd, zou aanvankelijk alleen gaan gelden voor studenten die nog niet waren begonnen met aflossen. Nu kunnen ook oud-studenten die al bezig zijn met aflossen een adempauze aanvragen.

Van Dijk is tevreden met de toezegging: “Het is goed dat deze regel ook gaat gelden voor oud-studenten die al bezig zijn met aflossen, anders was een ongelijke situatie ontstaan. Het afbetalen van je studieschuld kan zwaar zijn, bijvoorbeeld als je een kind krijgt, of als er een grote aanschaf moet worden gedaan. Deze adempauze is belangrijk, juist omdat studieschulden steeds verder toenemen door hoger collegegeld en hogere kosten voor levensonderhoud."

Met de adempauze is maximaal vijf jaar uitstel van aflossing mogelijk. Studenten betalen uiteindelijk wel gewoon hun studieschuld af. De maatregel kost daarom niets extra. De maatregel gaat vanaf 2012 in.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top