www.sp.nl/onderwijs

Homepage SPSlash Onderwijs

Zoeken in /onderwijs

/onderwijs :: onze mensen

Meer info over Jasper van Dijk

Jasper van Dijk

Meer info over Tjitske Siderius

Tjitske Siderius

Meer info over Emile Roemer

Emile Roemer

Fractiemedewerkers:
Erik Flentge
Debbie Brenkman
SP.nl/onderwijs
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Op bezoek bij het Marcanti College

11-06-2008 • “Kleine klassen zijn van groot belang voor goed onderwijs”, aldus SP-Kamerlid Jasper van Dijk na zijn bezoek aan het Marcanti College, een VMBO-school in Amsterdam. Van Dijk gaf les aan de tweede klas van het VMBO en sprak met docenten en schoolleiding over de staat van het onderwijs.

Het Marcanti College is een nieuwe school in Amsterdam-west met ongeveer 650 leerlingen. Het schoolgebouw is modern en de leerlingen hebben goede mogelijkheden om door te stromen naar Havo. De schoolleiding gaf aan meer ruimte van de politiek te willen om de 1040-urennorm in te vullen. Ook wil men graag een structurele subsidie om huisbezoeken aan de ouders te kunnen maken. De gemeente geeft slechts een eenmalige subsidie waardoor de regeling op de tocht staat.

Van Dijk gaf les aan twee VMBO-klassen over zijn werk in de Tweede Kamer.
De leerlingen waren zeer verrast over het vele geld dat de regering te besteden heeft (circa 200 miljard). Na enige discussie waren zij het wel eens dat er genoeg geld naar onderwijs en gezondheidszorg moet gaan. Van Dijk vond het geweldig om les te geven, maar zag ook in dat kleine klassen van groot belang zijn om alle leerlingen tot hun recht te laten komen. De regering moet daarom veel meer geld in onderwijs investeren.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top