www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Sta op voor mensen in geestelijke gezondheidszorg

27-06-2011 • SP-Kamerlid Renske Leijten roept iedereen op om aanstaande woensdag naar het Malieveld in Den Haag te komen. Daar wordt geprotesteerd tegen de bezuinigingen in de geestelijke gezondheidszorg. Leijten: 'Het kabinet breekt 15% van het totale budget af en vraagt van mensen die zwaar in de problemen zitten 295 euro per behandeling, plus het eigen risico. Deze mensen die dringend hulp nodig hebben, worden zo op kosten gejaagd die ze vaak helemaal niet kunnen betalen. Een levensgevaarlijke bezuiniging!'

Renske LeijtenNaast de geestelijke patiënten moeten ook de instellingen het ontgelden. Zij worden fors gekort in hun budget: 'Hierdoor ontstaan langere wachtlijsten, terwijl het juist bij deze zorg van belang is om mensen snel te kunnen helpen. Door de hogere bijdrage en langere wachtlijsten kunnen mensen die acuut gevaar lopen straks niet meer geholpen worden', aldus Leijten.

Veel organisaties komen in verzet en komen met hulpverleners en cliënten naar Den Haag. De manifestatie is op woensdag 29 juni, tussen 15 en 17 uur op het Malieveld in Den Haag.

UPDATE: Wegens het hoge aantal verwachte mensen is de betoging verplaatst van het Plein naar het Malieveld.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

VANDAAG
IN DE MEDIA
GISTEREN
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA
Studio SP
top