www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Renske Leijten tijdens het protest van de diëtisten Renske Leijten tijdens het protest van de diëtisten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Leijten laakt pakketbezuiniging: ‘Voorkomen is goedkoper dan genezen’

22-06-2011 • SP Kamerlid Renske Leijten heeft woensdag gehakt gemaakt van de ingrepen in het zorgpakket door VVD, CDA en PVV. Deze partijen willen onder meer de dieetadvisering, stoppen-met-rokenprogramma’s en fysiotherapie voor reuma- en hartpatiënten uit het basispakket verwijderen, evenals maagzuurremmers voor preventief gebruik. Ook willen zij mensen met psychische klachten en psychiatrische aandoeningen een eigen bijdrage opleggen als straf voor zorggebruik. Over de maatregelen in de geestelijke gezondheidszorg komt volgende week donderdag een apart debat.

Renske Leijten: ‘Dit soort kortzichtige maatregelen leggen niet alleen de rekening eenzijdig neer bij de meest kwetsbare mensen, maar ze leiden tot geen enkele besparing. Roken, verkeerde voedingspatronen en ondervoeding veroorzaken een heleboel ziektebeelden en gezondheidsproblemen die door diëtisten en stoppen-met-rokenprogramma’s voorkomen kunnen worden. Ondervoeding kost jaarlijks 1,7 miljard euro. Een fysiotherapeut helpt bij de bestrijding van pijnklachten, vermoeidheid en daarmee ziekteverzuim en maatschappelijke uitval. Voorkomen is beter én goedkoper dan genezen.’

Protest van diëtisten
'Stop de minister van Verwijderen, Wissen en Schrappen (VWS)'

Minister Schippers (VVD) wekte bij verschillende partijen ergernis met haar weigering om de draconische bezuinigingen te onderbouwen en te praten over alternatieven. Ook haalde ze haar schouders op over de constatering van artsenorganisatie KNMG dat het kabinet de zorgrekening doorschuift naar individuele burgers en geen oog heeft voor de maatschappelijke gevolgen. Eerder weigerde de minister al om zelfs maar in gesprek te gaan met deze organisatie.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

GISTEREN
COLUMN
IN DE MEDIA
DONDERDAG 21 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
WOENSDAG 20 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top