www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

SP bepleit internationale actie voor asbestslachtoffers

28-09-2001 • Van 1 t/m 3 oktober 2001 wordt in Buenos Aires (Argentinië) op voorstel van de Argentijnse minister van gezondheidszorg een Latijns-Amerikaanse asbestbijeenkomst gehouden. Aanleiding hiervoor is het recente besluit van Argentinië om, in navolging van de EU in 1999, het gebruik van asbest te verbieden.
Bijna gelijktijdig besloot ook de Chileense regering tot zo’n verbod, ondanks de zware druk van de Canadese regering om van het verbod af te zien.

Aan de conferentie zullen vertegenwoordigers uit bijna alle Latijns-Amerikaanse landen deelnemen: ministers, regeringsadviseurs, internationale niet-gouvernementele organisaties en sociale activisten.
Aan de orde zullen komen de ervaringen uit Argentinië, Brazilië, Chili, Equador, Mexico, Paraguay, Peru, Uruguay.
Daarbij zal met name gediscussieerd worden over asbestgerelateerde ziekten, epidemiologie, schadevergoeding voor asbestslachtoffers en asbestverwijderingsprocedure.

SP-senator Bob Ruers is als enige Nederlandse vertegenwoordiger voor de conferentie uitgenodigd vanwege zijn grote ervaring op asbestgebied in Nederland. Hij zal zijn voorstel toelichten om een internationale organisatie op te richten, die zich bezig zal houden met de belangen van de asbestslachtoffers van Eternit. Eternit is een internationaal asbestconcern dat in 35 landen actief is.
Lees hier de speech van Bob Ruers (in de Engelse taal).

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top