www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Roemer wil opheldering Rutte over wijziging integratiebeleid

07-02-2011 • SP-leider Emile Roemer wil in een debat met premier Rutte weten of deze zijn onderwijsminister Van Bijsterveldt steunt in haar conclusie dat zwarte scholen geen thema meer zijn voor dit kabinet. De minister doet die bewering vanochtend in De Volkskrant. Roemer: 'Onbegrijpelijk. Dit kabinet wil schijnbaar weer terug naar de jaren negentig, toen de politiek deed alsof er geen problemen waren met integratie en de opkomst van zwarte scholen. Het kabinet riskeert dat we opnieuw en onnodig een generatie mensen in achterstand laten opgroeien.'

Emile RoemerVolgens minister Van Bijsterveldt gaat het vanaf nu alleen nog maar over de kwaliteit van scholen, niet meer over de samenstelling van de schoolpopulatie. Deze uitlatingen staan volgens Roemer haaks op de eerdere conclusie van de tijdelijke onderzoekscommissie integratiebeleid. Die nam in 2003 dertig jaar integratiebeleid onder de loep en concludeerde dat het tegengaan van het ontstaan van zwarte scholen regeringsbeleid zou moeten zijn om het integratieproces te bevorderen.

De parlementaire onderzoekscommissie kwam tot stand op voorstel van de SP en stond onder voorzitterschap van Kamerlid Blok, nu voorzitter van de VVD-fractie in de Tweede Kamer.

Vanavond debatteren Roemer en Blok met elkaar in Groningen (bij studentenvereniging Albertus Magnus, Brugstraat 8, 18.00 – 19.00 uur). Volgens Roemer kan Blok het onmogelijk eens zijn met de abrupte koerswending van het kabinet. Als het kabinet daadwerkelijk de problematiek van de zwarte scholen - tegen beter weten in - gaat ontkennen, wil Roemer het oordeel van de Kamer daarover.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top