www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Roemer: 'Eerste kans om natuurplannen Rutte tegen te houden is 2 maart'

02-01-2011 • SP-leider Emile Roemer en Kamerlid Henk van Gerven namen vandaag deel aan een natuurloop op de Veluwezoom tegen de plannen van het kabinet Rutte. De tocht was georganiseerd door de samenwerkende natuurorganisaties 'Hart voor natuur'. Roemer wees op het grote belang van de natuur in Nederland, en de desastreuze ontwikkeling die de bezuinigigen van Rutte daar op heeft. 'Wat hij nu in een handomdraai afbreekt, kost ons straks decennia om weer op te bouwen. Daarom moeten we deze plannen voorkomen, en 2 maart is daar de eerste kans op.' Ook PvdA-leider Job Cohen was aanwezig.

Emile Roemer en Job Cohen delen erwtensoep uit

De samenwerkingsorganisatie ´Hart voor natuur´ organiseerde vandaag overal in het land natuurtochten tegen de kabinetsbezuinigingen. Er wordt maar liefst veertig procent bezuinigd en verschillende ecologische verbindingen zullen niet worden gerealiseerd. Staatsbosbeheer moet grote lappen grond verkopen tegen een veel goedkopere prijs dan ze ooit aangekocht zijn. Pure maatschappelijke kapitaalvernietiging. Roemer greep terug naar zijn oude baan als onderwijzer, om Mark Rutte de les te lezen. 'Mark, als onderwijzer wil ik je vertellen. Hart voor natuur schrijf je met een T, en niet met een D.’

Meer foto's vind je op de slideshow. Klik op play, en daarna op de vergroten rechtsonder. Je kan ook op deze link klikken.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top