www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Bezuiniging kinderopvang maakt meer werken onmogelijk

22-11-2010 • ‘Zorg dat ook werkgevers een derde van de kosten van de kinderopvang betalen, maak de kinderbijslag inkomensafhankelijk en zorg dat ouders naar inkomen betalen voor hun tweede kind op de kinderopvang. Dat is eerlijker, socialer en zo zorgen we ervoor dat ouders die willen werken ook kunnen blijven werken.’ Dat zijn de drie oplossingen die SP-Kamerlid Nine Kooiman vandaag aandraagt in een debat over de kinderopvang.

Dit kabinet bezuinigt, met steun van de PVV, de komende jaren tot 1 miljard euro op de kinderopvang. Dat betekent dat ouders honderden, tot soms duizend euro meer moeten betalen voor de kinderopvang. Hierdoor wordt de kinderopvang voor veel ouders onbetaalbaar. Vooral de lage inkomens worden door deze bezuinigingen hard getroffen.

Kooiman: ‘Dit kabinet en de PVV hebben altijd grote woorden als het gaat om de hardwerkende Nederlander. Zij willen meer mensen aan het werk krijgen, maar met deze bezuiniging wordt het voor ouders juist onmogelijk gemaakt om dat te doen.’

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top