www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Minister Huizinga zegt sorry

09-04-2010 • Het kostte haar enige moeite, maar minister Huizinga (VROM) zei gisteren 'Het spijt me' tegen de inwoners van Schinveld en omgeving die al 31 jaar geteisterd worden door de herrie van AWACS-vliegtuigen. SP-Kamerlid Paulus Jansen: "Ze kon ook moeilijk anders: de Raad van State sprak een dag eerder een vernietigend oordeel uit over de wijze waarop haar voorgangers zijn omgesprongen met de omwonenden van de NAVO-basis Geilenkirchen."

Paulus JansenOndertussen is haar defensie-collega Jack de Vries (CDA) nog geen millimeter opgeschoten bij het verminderen van de geluidsoverlast. De Vries kondigde vorig jaar aan met zijn Duitse collega’s te gaan praten over het in oostelijke richting verlengen van de startbaan. Dat zou een klein beetje verlichting aan de Nederlandse kant van de grens opleveren. Dit was een overduidelijke vertragingstaktiek, want de Duitse overheden hadden direct al laten weten dat een baanverlenging uitgesloten is.

Jansen: "Om die reden heb ik gisteren maar weer eens gepleit voor de uitvoering de binnenvliegregeling waarmee het aantal vliegtuigen dat vanuit Geilenkirchen over Nederlands grondgebied mag vliegen beperkt kan worden. Ook voor Diederik Samsom (PvdA) en Helma Neppérus VVD lijkt de maat nu vol. Zelfs Jack de Vries moest daarom toegeven dat -in 2012- het moment kan aanbreken dat Nederland het paardenmiddel van de binnenvliegregeling gaat gebruiken. Dat is uit zijn mond een revolutionaire uitspraak."

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top