www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Rotterdam nog niet klaar voor afschaffen strippenkaart

03-02-2010 • Het besluit om al op 11 februari de OV-Chipkaart te verplichten in heel Rotterdam had nooit genomen mogen worden. Uit een onderzoek van de SP blijkt dat aan acht van de negen vooraf gestelde criteria niet wordt voldaan. SP-Kamerlid Emile Roemer vindt dan ook dat de reiziger in Rotterdam voorlopig gewoon moet kunnen blijven betalen met de strippenkaart of met andere papieren kaartjes of abonnementen.

De invoering van de OV-Chipkaart moet in het belang zijn van de reiziger. Daarom heeft Staatssecretaris Huizinga al in 2007 negen voorwaarden opgesteld waaraan een vervoersregio moet voldoen voordat de strippenkaart kan worden afgeschaft. Huizinga stelt nu dat in Rotterdam aan alle negen voorwaarden wordt voldaan en heeft daarom besloten dat de Rotterdamse reiziger zonder OV-Chipkaart vanaf 11 februari wordt geweerd in het openbaar vervoer.

Roemer heeft samen met de Rotterdamse SP-lijsttrekker Leo de Kleijn de negen voorwaarden onder de loep genomen en zij komen tot een andere conclusies. Roemer: “Aan acht van de negen eisen is helemaal niet voldaan. Zo gaat er bijvoorbeeld nog veel fout met het systeem en is de beveiliging van de kaart niet op orde. Ook blijken veel reizigers de kaart nog niet te gebruiken. De voorzieningen voor studenten, gehandicapten, blinden en slechtzienden en abonnementhouders zijn nog absoluut niet op peil.” Al de conclusies staan in het SP-rapport ‘Behoud de strip naast de chip!

Roemer en De Kleijn zijn duidelijk in hun conclusie. “Deze OV-Chipkaart is ook volgens de eigen criteria van de Staatssecretaris nog niet goed genoeg om op te dringen aan de reiziger. Draai dus terug dat besluit en ga eerst eens aan de slag. Er moet geen haast worden gemaakt met het afschaffen van de strippenkaart, maar met het oplossen van de problemen!”, aldus Roemer.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

GISTEREN
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA
ZATERDAG 16 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
top