www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Roemer wil tekst en uitleg Eurlings over filebelasting

09-01-2010 • “De kilometerheffing die verkeersminister Eurlings wil invoeren wordt een regelrechte ramp, is een grote dwaling en zal leiden tot een parlementaire enquête.” Tot die conclusie komen nu ook topambtenaren van het ministerie van Verkeer zaterdag in de Telegraaf. Volgens SP-Kamerlid Emile Roemer is dit weer een reden om acuut te stoppen met de onzalige filebelastingplannen. “De invoering van de filebelasting is veel te duur, de belasting oneerlijk en daarnaast gaat het ook niet werken.”

Emile RoemerIn een interview met de Telegraaf waarschuwen de klokkenluiders ervoor dat de plannen van Eurlings onuitvoerbaar zijn, veel te duur en onbetrouwbaar. Roemer: “Deze plannen gaan alleen al vier miljard euro kosten aan invoering en vervolgens ook nog eens jaarlijks een half miljard om alle rekeningen te versturen. Dit is echt weggegooid geld. Blijkbaar leren ze het op het ministerie nooit!”

Er is nauwelijks draagvlak onder de bevolking en ook de ANWB begint nu openlijk steeds vaker haar twijfel uit te spreken. Roemer: "Ik vraag me af hoelang het kabinet deze prestigeplannen nu nog blijft verdedigen."

De SP zal minister Eurlings volgende week naar de Tweede Kamer roepen voor tekst en uitleg.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top