www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

De Jager gaat stimuleren aflossen hypotheekschuld onderzoeken

05-11-2009 • Op verzoek van SP-Kamerlid Farshad Bashir gaat staatssecretaris De Jager (Financiën) onderzoeken hoe het aflossen van de hypotheekschuld gestimuleerd kan worden. De Jager deed de toezegging naar aanleiding van het debat over het Belastingplan 2010.

Farshad BashirBashir: “Op dit moment hebben mensen met een aflossingsvrije hypotheek de laagste maandlasten en het meeste fiscale voordeel. Als de hypotheekschuld niet wordt aflost, blijven mensen zitten met een torenhoge schuld. De overheid stimuleert mensen dus om zo veel mogelijk schulden te hebben en niet af te lossen. Dat is de omgekeerde wereld.”

Bashir wil dat niet de aflossingsvrije hypotheek, maar juist het aflossen van de woningschuld fiscaal voordeel oplevert. “Als we op deze manier doorgaan, blijven mensen met een huizenhoge hypotheek zitten waarover ze na 30 jaar geen hypotheekrenteaftrek meer krijgen. Heel veel mensen beseffen dat niet, waardoor zij na 30 jaar grote financiële problemen hebben. Door het fiscaal aantrekkelijk maken van het aflossen van de hypotheekschulden, zullen hypotheken met een maandelijkse aflossing populairder worden.”

De SP wil overigens dat de hypotheekrenteaftrek wordt gemaximeerd tot maximaal 350.000 euro. Komende tijd kan er al begonnen worden met het aftoppen van de renteaftrek boven de 1 miljoen euro. Ook wil de SP dat de renteaftrek niet hoger kan zijn dan het 42% tarief.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

VANDAAG
COLUMN
IN DE MEDIA
GISTEREN
IN DE MEDIA
WOENSDAG 20 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top