www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

‘Laat gebruikers C2000 aan het woord’

28-09-2009 • SP-Kamerlid Ronald van Raak wil dat de Tweede Kamer een hoorzitting houdt met politieagenten, brandweerlieden en andere hulpverleners die gebruik maken van C2000. Zondagavond berichtte tv-programma Zembla dat dit communicatiesysteem voor hulpdiensten op 65 plaatsen in Nederland niet goed werkt, bijvoorbeeld in de buurt van de kerncentrale in Borssele en in de haven van Pernis. Eerder bleken al problemen met C2000 tijdens de vliegtuigcrash bij Schiphol en de rellen bij Hoek van Holland.

Ronald van RaakVan Raak: ‘C2000 werkt eigenlijk altijd, behalve tijdens een ramp. En daar is dit communicatiesysteem nou juist voor bedoeld. Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken zegt dat agenten, brandweerlieden en ambulancemensen dit systeem niet goed gebruiken, maar dat is natuurlijk onzin. Het systeem moet er zijn voor de mensen en niet andersom.”

Ter Horst heeft aangekondigd een onderzoek in te stellen naar de problemen. Van Raak: “Dit zoveelste onderzoek heeft weinig zin. Ik wil weten waarom hulpverleners in de praktijk niet met C2000 kunnen werken. Daarom wil ik gebruikers naar de Kamer laten komen en van hen horen wat er niet werkt en hoe het beter moet.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top