www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Weigeren homoseksuele leraar onacceptabel

10-06-2009 • Homoseksuele leraren moeten overal les kunnen geven, ongeacht de grondslag van de school. Dat zegt SP-Kamerlid Jasper van Dijk in reactie op het advies van de Raad van State over de kwestie. “Het is ongelofelijk dat de Raad van State ruimte openlaat om een homoseksuele leraar te kunnen weigeren. Het is een achterhaald uitvloeisel van Artikel 23, de vrijheid van onderwijs. Minister Plasterk moet hier snel een eind aan maken.”

Van Dijk vindt dat het advies indruist tegen artikel 1 van de Grondwet, het verbod op discriminatie. Volgens het advies mag een school een leraar nog steeds weigeren op grond van “bijkomende omstandigheden”, maar het is onduidelijk wat daaronder valt. Als scholen homoseksueel gedrag daaronder scharen, kunnen zij nog steeds discrimineren.

Voor de SP is seksuele geaardheid een privé-aangelegenheid die geen rol speelt bij het uitoefenen van de functie. Van Dijk gaat ervan uit dat Plasterk de bizarre constructie wil schrappen, maar dat hij wordt gegijzeld door CDA en ChristenUnie. “Het is een splijtzwam in de coalitie en het is de vraag wie aan het langste eind trekt.” Volgende week donderdag debatteert de Tweede Kamer over het onderwerp.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

GISTEREN
COLUMN
IN DE MEDIA
DONDERDAG 21 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
WOENSDAG 20 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top