www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Langkamp: Breng de schooltandarts terug

28-03-2009 • De schooltandarts moet terug en de tandheelkundige zorg voor kinderen moet terug in het basispakket. Dat stelt SP-Kamerlid Marianne Langkamp in reactie op onderzoek van RTL Nieuws waaruit blijkt dat 30% van de kinderen geen gave tanden en kiezen heeft. “De zorg voor kindergebitjes is niet meer vanzelfsprekend. Het is van de zotte dat een kindergebit in dit land niet de zorg krijgt die het nodig heeft.”

Zeven van de tien GGD's bezuinigt op kindertandheelkunde. Het gevolg is dat de kindergebitjes verslechteren. Dat leidt tot veel last met eten, maar bijvoorbeeld ook met slapen en concentreren. Ook lopen de kinderen een grote kans op ontstekingen in de mond.

De SP heeft altijd bepleit dat tandheelkundige zorg voor kinderen in het basispakket van de jeugdgezondheidszorg wordt opgenomen. Dat is momenteel niet het geval, de gemeente is er nu verantwoordelijk voor. De gemeente bepaalt nu of kinderen tandheelkundige zorg krijgt van de GG&GD. Gemeenten bezuinigen nu fors op de zorg voor kindergebitjes, tot grote ergernis van de SP.

LangkampMarianne Langkamp: “Het wordt tijd dat minister Rouvoet actie onderneemt en goede zorg voor kinderen regelt. Het is absurd dat er momenteel bezuinigd wordt op de tanden van kinderen. Deze basale zorg moet in een fatsoenlijk land voor ieder kind goed geregeld zijn, en het moet niet uitmaken in welke gemeente een kind woont. Het is aan de minister voor Jeugd en Gezin om nu met een goede regeling te komen.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

GISTEREN
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA
ZATERDAG 16 AUGUSTUS
IN DE MEDIA
Studio SP
top