www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

'Ambulancezorg moet niet de markt op'

19-03-2009 • De ambulancezorg mag niet openbaar worden aanbesteed. Dit vindt SP-Kamerlid Henk van Gerven. “In de thuiszorg en in het gehandicapten-vervoer hebben we gezien wat de gevolgen zijn van een openbare aanbesteding. De prijs gaat boven kwaliteit en dat is spelen met levens.”

Hen van GervenPer 1 januari 2011 moet de nieuwe Wet Ambulancezorg ingaan. Hierin is vastgelegd dat het ministerie van Volksgezondheid nieuwe vergunningen moet verlenen voor het ambulance-vervoer in 25 regio’s. Minister Klink dit doen via een openbare aanbesteding. De Tweede Kamer wilde echter juist geen vermarkting van de ambulancezorg. Van Gerven: “Bedrijven zullen de prijs zo laag mogelijk willen houden en zullen dan ergens op moeten bezuinigen. Bijvoorbeeld op het personeel en op de ambulances.”

Van Gerven vindt dit onaanvaardbaar. “Bezuinigen op personeel en materiaal in de ambulancezorg is natuurlijk onmogelijk als de kwaliteit in orde moet zijn. Daarnaast mag er wat ons betreft niet getornd worden aan de arbeidsvoorwaarden van het ambulancepersoneel en aan het functionele leeftijdsontslag.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
top