www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Roemer pleit voor uitstel nieuw reserveringssysteem rijexamens

09-03-2009 • Minister Eurlings moet de invoering van het nieuwe CBR-reserveringssysteem voor rijexamens uitstellen. Dat zal SP-Kamerlid Emile Roemer donderdag voorstellen. Volgens het Kamerlid heerst er nog veel onduidelijkheid rondom het systeem en is het te star om bruikbaar te zijn. SP-Kamerlid Emile Roemer: “Al 2000 van de 6000 rijscholen hebben inmiddels protest aangetekend. Ze vrezen dat de leerlingen worden geconfronteerd met langere wachttijden en extra kosten. Een systeem met zo weinig draagvlak en zoveel voorziene problemen moet je niet willen doordrukken.”

Emile RoemerOp 1 april van dit jaar wil het CBR haar nieuwe reserveringssysteem voor rijexamens laten in gaan. Daarvoor heeft het CBR een convenant gesloten met twee vertegenwoordigers van de rijscholen, de BOVAG en de FAM. Zij vertegenwoordigen echter slechts zo’n 800 rijscholen van de 6000 die er landelijk zijn. Roemer: “Dat is maar 15%, en zelfs van die 15% is het merendeel niet betrokken bij de ontwikkeling. Dit is dan ook zeker geen breed gedragen convenant.”

In het nieuwe systeem kan enkel nog maar op naam van de leerling worden gereserveerd. Voor de rijschoolhouders verdwijnt daarmee de flexibiliteit om klanten op het juiste moment en zonder een wekenlange wachttijd een (nieuw) examen te laten doen. Voor de leerlingen betekent dit veelal extra lessen. Bij het CBR zelf zullen meer examentijden ongebruikt blijven. Inmiddels hebben al zo’n 2000 rijschoolhouders zich tegen de invoering verzet.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media

Moed College
Studio SP
top