www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Nuon weigert deelname aan debatten over verkoop

06-03-2009 • Energiebedrijf Nuon weigert om sprekers af te vaardigen naar openbare debatten over de verkoop van het energiebedrijf. Volgens SP-Kamerlid Paulus Jansen heeft Nuon inmiddels verschillende malen laten weten ‘alleen te communiceren met aandeelhouders’. Jansen: “Nuon houdt alleen PR-bijeenkomsten achter gesloten deuren voor de provincies en gemeenten, met als doel de verkoop van het bedrijf erdoor te drukken. Het inlichten van de inwoners van deze provincies en gemeenten is blijkbaar niet belangrijk.”

Paulus JansenNuon heeft aangegeven niemand af te vaardigen naar openbare debatten in Nijmegen en Amsterdam. Volgens Jansen lijkt ook Essent deze strategie te hanteren. “Essent-topman Boersma is één keer bij een debat in Den Bosch geweest. Sindsdien hebben Essent-vertegenwoordigers alle uitnodigingen voor debatten afgeslagen. Blijkbaar wordt het de energiebedrijven te heet onder de voeten als zij horen wat de mening van het volk over de verkoop van onze energiebedrijven is."

Jansen vindt het onacceptabel dat de energiebedrijven zo omgaan met hun klanten. “Deze mensen hebben tientallen jaren braaf hun energierekening betaald en het bedrijf mee opgebouwd. Ze krijgen niet eens de mogelijkheid om de bestuurders aan te spreken op de privatisering van het bedrijf. Ik kan het niet anders typeren dan laf duikgedrag.”

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

VANDAAG
OPINIE
ZATERDAG 23 AUGUSTUS
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top