www.sp.nl

Homepage SPSP.nl
SP :: Nieuws :: Berichten
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

Uitstel handelsvoordelen Israel

03-12-2008 • Op voorstel van de fractie waartoe de SP behoort, heeft het Europees Parlement vandaag besloten tot uitstel van de stemming over een verdrag tussen de EU en Israel. Dit zogenoemde associatieverdrag zou allerlei handelsvoordelen opleveren voor Israel, maar die blijven voorlopig in de ijskast.

Controversieel
Erik MeijerSP-Europarlementslid Erik Meijer: 'De uitslag van de stemming, 194 voor en 173 tegen, drukt goed uit hoe controversieel dit associatieverdrag wordt gevonden. Wij zijn er als mede-initiatiefnemers op tegen dat Israel EU-handelsvoordelen zou krijgen terwijl het de Gazastrook belegert, doorgaat met de bouw van een scheidingsmuur tussen Israel en Palestijns gebied en omdat het onverstoorbaar doorgaat met de bouw van nederzettingen in de bezette gebieden.'
Gaza, het witte gebiedje helemaal links op dit Wikipediakaartje
Streep
Het uitstel van de beslissing op het associatieverdrag is voor de SP een politiek succes. 'Binnenkort zijn er verkiezingen in Israel, de hardliners lijken te gaan winnen. De conservatieve Likud-politicus Benjamin Netanjahu, die aankondigt alle onderhandelingen met de Palestijnen stop te willen zetten, verdient dit steuntje in de rug niet. Hij zou dit EU-vertrouwen in zijn campagne kunnen gebruiken: daar is vandaag een streep door gezet.' Aldus Erik Meijer.

Delen via sociale media Informatie over delen en sociale media
SP Nieuws

Laatste berichten

VANDAAG
IN DE MEDIA
GISTEREN
IN DE MEDIA
DINSDAG 19 AUGUSTUS
NIEUWS
IN DE MEDIA
MAANDAG 18 AUGUSTUS
COLUMN
IN DE MEDIA

Moed College
Studio SP
top